İzmirliler şanslıydı

Bank Asya 1. Lig'deki İzmir temsilcileri Bucaspor ve Karşıyaka, 3. hafta müsabakalarını son dakikalarda atılan gollerle 3 puanla kapatırken, Altay ise kendi sahasında galibiyetle tanışamadı.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 08:26
Abone Ol google-news

Geçen sezon TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda 8 Mart 2009'da liderliği ele geçirdikten sonra bu unvanı bırakmayan Bucaspor, dün sahasında ağırladığı Bank Asya 1. Lig'in yeni ekibi Hacettepe karşısında öne geçmesine rağmen son dakikalara 1-1 beraberlikle girdi. Veli'nin uzatma dakikalarında attığı golle 3 puanı alan sarı lacivertli ekip, 3 maçta 9 puana ulaşarak, maç fazlası ve averajla liderliğini sürdürdü.

Ligde 2001-2002'den bu yana geçen periyoda bakıldığında lige 3 maç üst üste galibiyetle başlayan 8 takımdan, 3'ü doğrudan Süper Lig'e yükselirken, 2'si play-off maçları oynadı. 3 takım da ligde başarılı olmadı.

Ligdeki ilk golünü dünkü maçın 84. dakikasında yiyen Bucaspor'da Cenk, 264 dakika sonra kalesinde gol gördü.

Bucaspor önümüzdeki hafta, Turkcell Süper Lig'e geçen sezon veden eden takımlardan Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.
 

Karşıyaka

Karşıyaka Reha Kapsal yönetiminde Bank Asya 1. Lig'de 23. deplasman maçında 4. galibiyetini aldı. En son geçen sezon 14 Aralık 2008'de deplasmanda Boluspor'u 3-0 ile geçen Karşıyaka, 266 gün sonra deplasmanda 3 puanla tanıştı.

Rakibinin sahasının bakımda olması nedeniyle Giresunspor müsabakasını İstanbul İnönü Stadı'nda oynayan yeşil kırmızılı takım, galibiyet gölünü uzatma dakikalarında Okan'ın penaltı atışından buldu.

Geçen sezon Çaykur Rizespor forması giyen golcü Okan, 8 Şubat 2009'da Boluspor'a attığı golden sonra 15 maç, bin 377 dakika sonra ligdeki ilk gol sevincini yaşadı.

Karşıyaka, bu hafta cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak İzmir derbisinde Altay ile mücadele edecek.
 

Altay

Lige evinde Kartalspor beraberliği ile başlayan geçen hafta da deplasmandan 3 puanla dönen Altay, bu hafta evinde 2. beraberliği aldı.

Şehmus'un penaltıdan attığı golle öne geçmesine rağmen, bunu koruyamayan siyah beyazlı takım, son 15 dakikasını 10 kişi tamamladığı karşılaşmada Kardemir Karabükspor ile 1-1 berabere kaldı. Ligdeki ilk golünü bu hafta yiyen Altay, geçen sezon olduğu gibi beraberlikler takımı olarak dikkat çekiyor.Ligde üst üste 7. sezonunu oynayan Altay, bugüne kadar oynadığı 207 maçta 82 galibiyet 63 beraberlik ve 62 mağlubiyet aldı.

Geçen sezonu 16 beraberlikle kapatan Altay, bu beraberliklerin 10'unu deplasmanda almıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler