Kunduz saldırısında 70 ölü

Afganistan'ın önde gelen sivil toplum kuruluşu Afganistan Hakları İzleme (AHİ), NATO'nun geçen hafta Kunduz'da düzenlediği hava saldırısında 70'e yakın sivilin öldüğünü bildirdi.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 08:36
Abone Ol google-news

Merkezi Kabil'de bulunan AHİ, 4 Eylül'deki saldırının düzenlendiği Kunduz vilayetinin Çar Dara bölgesinden ondan fazla kişiyle yapılan mülakata dayanarak yayımladığı raporda, "70'e yakın kişinin öldüğünü, kurbanların tamamı Taliban destekçisi olsa bile, bu kişilerin silahsız ve herhangi bir çatışmaya girmemiş olması gerçeği dolayısıyla topluca öldürülmelerine haklı neden gösterilemeyeceği" belirtildi.

AHİ, cuma günkü saldırıda 12'den fazla militanın da öldürüldüğünü kaydetti. NATO olayla ilgili soruşturmasını tamamlamamakla birlikte birkaç sivilin öldüğünü kabul etmişti.

Afgan yetkilileri de saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu onlarca kişinin öldüğünü belirtmiş, ancak sivillere ilişkin rakam vermemişti.

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung ise ZDF televizyonuna yaptığı açıklamada, Afganistan'ın Kunduz kentinde Alman Silahlı Kuvvetleri'nin (Bundeswehr) talimatıyla NATO'nun iki petrol tankerine düzenlediği saldırıda "ölenlerin çoğunun Taliban olduğunu'' söyledi.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler