AKP Kızılcahamam kongresi

AKP Kızılcahamam İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi, Ankara Belediyesi Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongreye katılan Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, ''Türkiye'nin katkısı, desteği olmadan Orta Doğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da hiçbir sorunun çözülmesi mümkün değildir'' dedi.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 12:23
Abone Ol google-news

Ankara'da düzenlenen Kızılcahamam İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi'ne, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, parti yöneticileri ve bazı milletvekilleri katıldı.

Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu, bu nedenle bazı sıkıntı ve sancıların yaşanmasının doğal karşılanması gerektiğini ifade etti. Yazıcıoğlu ''Bu büyük değişim bazı kesimler üzerinde olumsuz etkiler yapabilir ama biliyoruz ki gelişme ve değişim kaçınılmazdır'' diyen Yazıcıoğlu, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve bunun tüm dünyaca kabul edildiğini söyledi. İç siyasetteki bazı polemiklerin Türkiye'nin ne kadar büyük ve güçlü bir ülke olduğu gerçeğini ortadan kaldırmadığını vurgulayan Yazıcıoğlu, ''Türkiye'nin katkısı, desteği olmadan Orta Doğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da hiçbir sorunun çözülmesi mümkün değildir'' dedi.

"Sorunlarımızı çözmemiz lazım"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Türkiye'nin başarılı bir dış politikasının olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, gelen daveti kabul ederek Ermenistan-Türkiye futbol maçını Erivan'da izlediğini hatırlatan Denemeç, bu daveti kabul etmemenin Türkiye açısından uluslararası alanda negatif bir etki yaratacağını savundu.
''Etrafımızdaki ülkelerle problemlerimizi çözmemiz lazımdır. Bizim dış politikamız budur'' diyen Denemeç, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin son yıllarda kaydettiği gelişmeyi buna örnek gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon