Bosch hayatı kolaylaştırıyor

Bosch, park destek teknolojiler için ürettiği ultrason sensörleri ile sürücülerin hayatını kolaylaştırıyor.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 13:40
Abone Ol google-news

200 araç modelinde kullanılan Bosch park etme teknolojisi, pek çok yeniliği içinde barındırmaya devam ediyor. Bosch’un önümüzdeki dönemlerde de geliştirmeye devam edeceği yenilikler arasında dik açılarda park etmek için bir yardımcı, yan çarpışmalar için uyarı sistemi, park alanlarından çıkmak için yardımcı ve tam otomatik park iş-levi gibi genişletilmiş kolaylıklar bulunuyor.

Araçların sürülmesinde önemi gitgide artan teknoloji, park manevralarını daha rahat ve kolay hale getirerek özellikle büyükşehirlerde sürücülerin sınırlı alanlardan yararlanmasını sağlıyor. Park etme ve park alanlarından çıkma süresini hızlandıran sensörler, trafik akışını sürdürmeye ve park etme manevraları sırasında oluşan hasarları azaltmaya yardımcı oluyor.

İlerde park destek sistemleri, sürücülere doğru başlangıç konumunu almalarında yardımcı olacak ve park alanından emniyetle dışarı çıkmaları için gerekli olan sürüş manevralarını gerçekleştirebilecek. Sürücünün rolü ise gözünü trafikte tutmak ve doğru za- manlamayla gaz ve fren pedallarına basmak. Park etme işlevini sonlandırmak için sürücünün direksiyonu kavraması ya da frene basması yeterli olacak.

Bosch, ilk kez 1993’te imalata başladığından bu yana 100 milyondan fazla ultrason sensör üretti. Günümüzde 14 otomobil üreticisi, kompakt otomobillerden lüks sınıf araçlara kadar, 200 civarında model üzerinde Bosch’un park destek teknolojisini kullanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler