"Kararları kabul etmiyoruz"

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek "Bizler tavsiye niteliğindeki kararları bile hükümetler tarafından ciddiye alınmayan Uzlaştırma Kurulu kararlarını kabul etmiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 13:43
Abone Ol google-news

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, yaptığı açıklamada, Uzlaştırma Kurulu kararlarının geçmişte siyasi iktidarlar tarafından uygulanmadığını belirterek, 4688 sayılı yasaya göre Kurul kararlarının bağlayıcı olmadığını hatırlattı. Şimşek, "Kurul yasada bakanlar kuruluna rapor sunan bir danışmanlık yapılanmasından başka bir şey değildir. Kaldı ki, kurul kararları tavsiye niteliğinde bile olsa şimdiye dek hükümetler tarafından ciddiye alınmamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

AKP iktidarının ilk günlerinden bu yana kamu emekçileri ücretlerinin yüzde 30 reel gerileme gösterdiğini ifade eden Şimşek, 2007 seçimlerinden bu yana geçen iki yılda emekçilerin alım gücünün gerilediğini dile getirdi. Toplu görüşmelere dahil olan konfederasyonların Uzlaştırma Kurulu kararlarından medet umar bir pozisyonda olmalarını eleştirerek, "Bu konfederasyonları ölüm tehditi altında sıtmaya razı olmamaları konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.

TİS masasının oluşmasının önünde bir engel olmadığını söyleyen Şimşek, KESK olarak siyasi iktidarı Kasım ayına kadar Toplu Sözleşme görüşmelerine çağırmaya devam edeceklerini bildirdi. Şimşek, hükümete çağrılarının karşılıksız kalması halinde ise, "Anayasa'nın 90. maddesinin bize tanıdığı hakkımızı çiğnetmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanacağız" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler