Metrobüsün 2. etabı tamamlandı

Yapımı yılan hikayesine dönen metrobüsün 2. etabı olan Topkapı - Zincirlikuyu hattı tamamlandı. Etabın tamamlanması nedeniyle ilk deneme seferi yapıldı. Okulların açılmasıyla birlikte yarın sabahtan itibaren hizmet vermeye başlayacak metrobüs ile Avcılar - Zincirlikuyu hattı 38 dakika sürecek.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 12:27
Abone Ol google-news

Metrobüsün Avcılar ile Zincirlikuyu arasındaki hattında ilk deneme seferi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla yapıldı. Avcılar'daki  son duraktan başlayan deneme seferi sırasında basın mensuplarına bilgi veren Topbaş, Avcılar ile Zincirlikuyu arasındaki metrobüs hattının okulların açılacağı yarın hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Metrobüsün Avcılar ile Topkapı arasında günde tek yönde yaklaşık 270 bin kişiyi taşıdığını söyleyen Topbaş, hattın hizmet vermesiyle birlikte 1246 minibüsün metrobüsün yol güzergahından kalktığını, bunun da trafiği önemli ölçüde rahatlattığını söyledi. Topbaş, metrobüsün son durağı olan Avcılar'daki parklanma alanında yaşanan sıkıntının da İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar Yerleşkesi'nden arazi alınıp çözüleceğini dile getirdi.

Topbaş, metrobüs hattının 1. etabı olan Avcılar-Topkapı arasının güzergah uzunluğunun yaklaşık 19 kilometre, istasyon sayısının 14 olduğunu anımsatarak, 2. etap olan Topkapı-Zincirlikuyu arasının uzunluğunun ise 10,3 kilometre olduğunu ve bu güzergahta 10 istasyon yer aldığını vurguladı. Topkapı-Zincirlikuyu arasındaki 2. etabın yapımına 22 Haziran 2008'de başlandığını ve 77 günde  tamamlandığını anlatan Topbaş, yeni hattın da devreye girmesiyle Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya her gün gidip gelecek bir kişinin trafikte geçecek yaklaşık 3 saati kazanacağını söyledi.

Metrobüs hattının 2. etabının 120 milyon dolar olmak üzere toplam 276 milyon dolara mal olduğunu da anlatan Topbaş, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arasında planlanan 3. etabın ihalesinin de yapıldığını dile getirdi.

Metrobüsün proje çalışmaları devam eden Avcılar-Beylikdüzü güzergahı hakkında da bilgi veren Topbaş, sistem tamamlandığında Beylikdüzü'nden yola çıkan bir İstanbullu'nun rahatlıkla Söğütlüçeşme'ye gidebileceğini anlattı.

Okulların açılışı

Gazetecilerin yarın okulların açılması dolayısıyla alınan önlemlere ilişkin sorularını da yanıtlayan Topbaş, yarın İstanbul'da ekstra bir trafik beklemediklerini belirterek, İstanbullular'dan bu konuda hassasiyet beklediklerini söyledi.

Taksi ücreteleri

Alınan önlemler arasında bulunan taksi ücretlerinde yarı fiyat uygulamasına bazı taksicilerin karşı çıktığına ilişkin anımsatma üzerine de Topbaş, ''Taksicilerden böyle bir beklentimiz vardı. Geçen yıl dernek başkanları ilan etmişti. Artık bu şehirde bireysel araç yerine taksi kullanın diyoruz. Normal zamanlarda da diyorum'' dedi.

''Yarın taksiye binenlerle taksiciler arasında ücret tartışması yaşanabilir mi?'' sorusu üzerine de Topbaş, ''Bu uygulama bir tavsiye. Bu konuda taksicilerden 'Ben buna uymuyorum' diyen olursa uymaz ama bir noktada bu daha fazla taksi tercih edilecek anlamına geliyor. Okulların açıldığı ilk 3 gün bizim belirttiğimiz saatler arasında taksilerde de bu jest yapılırsa vatandaş daha çok taksiyi tercih eder diye düşünüyoruz. Taksicilerde buna destek verirse, İstanbullular da memnun olur'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler