Kırklareli'nde domuz gribi şüphesi

Bir süre önce İspanya'daki akrabalarını ziyaret ettikten sonra Kırklareli'ne dönen kadın, domuz gribi şüphesiyle Kırklareli Hastanesi'ne sevk edildi.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 14:41
Abone Ol google-news

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde mide bulantısı, burun akıntısı şikayetleri ile Kırklareli devlet Hastanesine başvuran kadın, domuz gribi şüphesiyle Kırklareli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce İspanya'daki akrabalarını ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye geri dönen 30 yaşındaki Gözde K., mide bulantısı, hapşırma ve burun akıntısı şikayetleri ile Babaeski Devlet Hastanesine başvurdu. Gözde K, burada yapılan ilk tedavisinin ardından domuz gribi şüphesiyle ambulansla Kırklareli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Bunun üzerine Kırklareli Devlet Hastanesi'nde önlem alınmaya başlandı. Doktorlar ve hemşireler ile güvenlik görevlileri domuz gribine karşı özel kıyafet giydi. Bu arada, hastane içine alınmayan Gözde K, ambulans içinde tedavisi ve kontrolleri yapıldıktan sonra Babaeski'deki evine gönderildi.

Kırklareli Sağlık İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Cerit, Gözde K'dan kan örnekleri alındığını ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Viroloji bölümüne gönderildiğini belirtti. Cerit, kan tahlil sonuçlarının 2 gün sonra geleceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler