El Fetih, Hamas'la görüşmeye gidiyor

El Fetih'in bazı yetkilileri, Hamas ile görüşme yapmak amacıyla gelecek günlerde Gazze'ye gidecek.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 14:53
Abone Ol google-news

El Fetih'in Batı Şeria'daki önde gelen isimlerinden Filistin Ulusal Konseyi yetkililerinden Selim Za'nun, Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi üyelerinden Nebil Şa'at, Fahri Bseysu, Mahmud El Alul ile eski güvenlik sorumlularından Cibril Rajub Hamas ile ulusal diyalog konusunda yerel liderlerle görüşmeler yapmak amacıyla gelecek günlerde Gazze'ye geçecek.

Filistinli kaynaklara göre, Gazze'ye gidecek El Fetihli liderler arasında da bulunuyor.

El Fetihli liderlerin Hamas yetkilileriyle görüşüp görüşmeyecekleri ise henüz kesin değil. Filistinli bir yetkili, "Bir araya gelmelerinde bir sorun yok" diye konuştu.

Gazze'deki El Fetihli parlamenterlerden Faysal Esu Şahla ise tüm Filistinlilerin, kimseden izin talep etmeksizin evlerine gelme hakları bulunduğunu ifade etti.

Mısır, 2007 ortalarında Gazze Şeridi'nde yönetimi ele geçiren Hamas ile El Fetih arasındaki husumeti sona erdirmek amacıyla sayısız diyalog görüşmesine aracılık etmişti.

Hamas ile El Fetih arasında 25 Ağustos'ta başlaması öngörülen son tur görüşmeler ise ramazan ayının sonuna ertelenmişti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüssam Zeki, Filistinli gruplar arasında diyalog görüşmelerinin ne zaman olacağına ilişkin kesin bir tarih belirlenmediğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler