Türkiye yanıyor

Yurt genelinde Antalya, Osmaniye, Denizli ve Manisa olmak üzere dört ayrı alanda orman yangınları meydana geldi. Antalya Mazı Dağı'ndaki 3 ayrı noktada başlayan yangın ise güçlükle kontrol altına alındı.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 12:45
Abone Ol google-news

 Yurtta başlayan ve devam eden yangınlardaki son durum şöyle:

Antalya

Antalya'da Mazı Dağı'ndaki zeytinlik ve makilik alanda üç ayrı noktada yangın çıktığı, yangının kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mazı Dağı'nın güneydoğu kısmı Varsak tarafındaki üç ayrı noktada henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşların durumu haber vermesi üzerine Orman Bölge Müdürlüğü'nden 4 arozöz ile Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı 4 ekip yangına müdahale etti. Makilik ve zeytinlik alanda etkili olduğu bildirilen yangının etrafının çevrildiği ve kontrol altına alındı.

Osmaniye

Osmaniye'nin Ürün Yaylası yakınlarında çıkan orman yangınında, 1 hektarlık alan zarar gördü. Osmaniye Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, Çiftmazı Dinlenme Tesisi ile Ürün Yaylası arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığını söyledi.

Yangını söndürme çalışmalarına 4 teknik eleman, 80 orman işçisi ve 20 vatandaşın katıldığını belirten Eroğlu, 8 arazözün yanı sıra Adana Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopterle havadan müdahale edilen yangının, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldüğünü bildirdi.Eroğlu, yangında 1 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü kaydetti.

Denizli

Denizli merkeze bağlı Başkarcı beldesindeki Başkarcı Dağı'nda ormanlık alanda yangın çıktı. İsrail Deresi mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangına, Muğla ve Denizli'den getirilen helikopterlerle müdahele ediliyor. Yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere çevre illerden çok sayıda arazözün de bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Manisa

Manisa şehir çöplüğünde çıkan yangın, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı.
Alınan bilgiye göre, şehir çöplüğünde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahalede bulundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait 3 su tankeri ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait 3 arazözün de kullanıldığı çalışmalar sonucu, yangın kontrol altına alındı. Ekipler, bölgede soğutma çalışması başlattı.

Manisa İtfaiye Müdürü Ali Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöplüğün 50 hektarlık alana kurulu olduğunu belirterek, yaklaşık 20 hektarlık alanın yangından zarar gördüğünü ancak yangının ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alınmasının sevindirici olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler