Erdoğan, muhalefete çağrıda bulunacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Kürt Açılım" konusunda "Demokrasi gereği" TBMM'de muhalefet partileri CHP ve MHP'ye, "Projeleriniz varsa paylaşın" çağrısında bulunacak. 1 Ekim'de Meclis'in açılması ile birlikte "KürtAçılım" Meclis Genel Kurulu'nda kapalı oturumda görüşülecek.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 19:03
Abone Ol google-news

AKP MYK Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, kamuoyunda tartışmaları devam eden "Kürt Açılım"a yönelik yol haritası konuşuldu. Toplantıda, "Kürt Açılım"ın Meclis Genel Kurulu'nda kapalı oturumda ele alınmasına karar verildi.
 

Genel Kurul'da İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Kürt Açılım"a yönelik süreci, STK'ler ile yapılan görüşmeleri ve "Kürt Açılım"a ilişkin detayları anlatacak. Erdoğan, 'demokrasi gereği' Şeker Bayramı'ndan sonra muhalefet liderlerine "Kürt Açılım" konusunda görüşme çağrısında bulunacak. Erdoğan, kendisine kapıları kapayan MHP ve CHP'ye, "Bu partinin meselesi değil, bu senin benim meselem değil bu Türkiye'nin meselesidir. Toplum meselesidir, millet meselesidir. Elinizi taşın altına koyun, bir katkı da siz verin" diyecek.
 

Öte yandan partide açılım konusunda oluşturulan komisyonda çalışmalarını 1 Ekim'e kadar tamamlayarak, hazırladıkları raporu Başbakan Erdoğan'a sunacak.

Toplantıda, ayrıca 3 Ekim'de gerçekleştirilecek olan, AKP olağan Kongresi'nde yapılacaklar gözden geçirildi. AKP, kongrede ayrıca şuana kadar belirlenen 10 slogandan 3 tanesi de seçerek tanıtacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon