Türk Telekom'da protesto

Türk Telekomünikasyon A.Ş çağrı servisinde çalışan 11 kişinin, sendika üyesi olduğu gerekçesiyle işten atılması bazı parti ve sendika üyeleri tarafından protesto edildi. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla sendikaya üye olduklarını belirten işçiler, işleri iade edilmediği taktirde açlık grevi başlatacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 16:13
Abone Ol google-news

Türk Telekom'un çağrı servisinde çalışan 11 işçi ile bu kişilere destek veren bazı parti ve sendika üyeleri, Bostancı'da bulunan İstanbul Anadolu Yakası Türk Telekom Müdürlüğü Çağrı Merkezi Operatörlüğü önünde toplandı.

Merkez önünde açıklama yapan grup sözcüsü Özgür Çataltepe, son 1 yıldır kurumdaki kötü gidişi, iş koşullarının dayanılmazlığını iş barışı ve iş huzuru içerisinde çözmek istediklerini ancak işverenden bir yanıt alamayınca sendikaya üye olduklarını anlattı.

19 Ağustos'tan itibaren kendisi ve sendika üyesi 10 arkadaşının işten ilgisiz gerekçelerle çıkarıldığını belirten Çataltepe, işlerinin iadelerini istediklerini, iade edilmedikleri takdirde açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Grup, açıklamanın ardından müdürlük binası önünden ayrıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler