Onların da bir hikâyesi vardı

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da son iki günde bölücü terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 10 asker şehit düştü. Kimi tezkeresini almayı bekliyordu, kimi baba olmayı... İşte şehitlerin her biri yürek acıtan hikâyesi...

Yayınlanma: 09.09.2009 - 17:06
Abone Ol google-news

Siirt Eruh...Hakkari Çukurca... Van Başkale... 3 şehirde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK arasında çıkan çatışmalarda toplam 10 asker şehit oldu.

'Kürt açılımı'nın tartışıldığı şu günlerde her geçen gün teröre şehit veriliyor. Başta MHP olmak üzere birçok siyasi partinin görüşü hükümetin 'açılımın devam edeceği'ne yönelik açıklamalarının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açılımda ısrar etmesiyle şehit sayısının artacağı yönünde birleşiyor.

Jandarma Kıdemli Astsubay Ferhat Erdem'in 3, Jandarma Astsubay Çavuş Ferhat Ünelli'nin ise 6,5 ayı kalmıştı bebeklerini kucaklarına almaya... Hüseyin Gürlek ise yaklaşık bir ay önce izne gelerek İzmir'de yaşayan bir kızla nişanlanmıştı... Komando er Orhan Kılıç'ın evinde iki acı aynı anda yaşanıyor, Kılıç'ın ağabeyi 6 önce intihar etmiş.

İşte şehitlerin yürek burkan hikâyeleri...

 

Jandarma Kıdemli Astsubay Ferhat Erdem

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Ferhat Erdem'in geçen yıl evlendiği öğretmen olan eşi Ayşegül Erdem'in altı aylık hamile olduğu öğrenildi.

Ferhat Erdem'in ailesi, oğullarının şehit olduğu haberini, Ramazan ayını geçirmek için gittikleri Kırıkkale'deki polis memuru oğulları Murat Erdem'in evinde aldı.

Oğullarının şehit haberiyle yıkılan anne Dönüş Erdem ile baba Hacı Emin Erdem, Kırşehir'de Kervansaray Mahallesi, Aşıkpaşa Mezarlığı arkasındaki evlerine ambulansla getirildi.

Anne Dönüş ile baba Hacı Emin Erdem'i ailesi ve yakınları teselli etmekte güçlük çekti. Dönüş Erdem, bayramdan sonra Hakkari'deki oğlunun yanına gitmeye hazırlandığını söyleyerek gözyaşı döktü.

Şehit Kıdemli Astsubay Ferhat Erdem'in cenazesinin yarın Kırşehir'de düzenlenecek törenle toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehit Erdem'in babasının oturduğu eve büyük Türk bayrağı asıldı ve evin bahçesine taziye çadırı kuruldu.

Oğlunun şehit haberini Kırıkkale'deki polis oğlu Murat Erdem'in yanında alan baba Hacı Emin Erdem, bayramdan sonra Hakkari'ye gitmek için Van'a uçak bileti aldıklarını belirtti.
Baba Erdem, şöyle konuştu: ''İki oğlum var. Birisi polis memuru, birisi astsubaydı. Kırıkkale'deki polis memuru oğlum Murat, ramazanı bizimle geçir diye eşim ve beni oraya götürmüştü. Bayramdan sonra da Hakkari Çukurca'da görev yapan astsubay oğlumun eşi hamile olduğu için oraya gidecektik. Uçak biletimizi de almıştım ama nasip değilmiş. Ne acı ki şehit haberini aldık. Vatan sağolsun.''


Jandarma Astsubay Çavuş Ferhat Ünelli

Siirt'in Eruh ilçesindeki çatışmada şehit olan olan Jandarma Astsubay Çavuş Ferhat Ünelli'nin eşinin 3.5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Acı haberin duyulmasının ardından şehit askerin (25) Amasya Karasenir Mahallesindeki baba evine Türk Bayrağı asılırken, evde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Şehit oğlu için ağıtlar yakan acılı anne Solmaz Ünelli'yi (49) akrabaları ve komşuları teskin etmeye çalışıyor. Çiftçilikle uğraşan baba Kamil Ünelli (55) ise acısını yakınlarıyla birlikte yaşıyor. 112 Acil Servis ekipleri de olası sağlık sorunlarına karşı evin önünde bekletiliyor.

Şehit askerin yaklaşık bir yıl önce evlendiği eşi Şüheda'nın (19) 3.5 aylık hamile olduğu öğrenilirken, kardeşi İsmet Ünelli'nin de Afyonkarahisar'da Uzman Çavuş olarak görev yaptığı bildirildi.

Şehit askerin yakınları, 10 ay sonra zorunlu hizmetini tamamlayacak Ünelli'nin tayin istemeyi düşündüğünü söylediler.
 

İKİ GÜNDE 10 ŞEHİT

 

Komando er Orhan Kılıç

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan komando er Orhan Kılıç'ın Ankara'daki evinde büyük üzüntü yaşandı.

Komando er Orhan Kılıç'ın şehit düştüğü haberi, Keçiören Ayva Sokak'ta oturan annesi Ayfer Kılıç'a askeri yetkililerce verildi. İki yıl önce eşinden boşandığı öğrenilen ve Kırşehir Kaman Selimağa köyünde oturan baba İdris Kılıç da oğlunun şehit olduğunu öğrendikten sonra Ankara'ya geldi. Acılı haberi alan aile fertlerini, komşuları ve akrabaları teselli etmeye çalışıyor.

Şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asılırken, taziye ziyaretleri için de çadır kuruldu. Şehit komando erin, 3'ü kız 6 kardeşten biri olduğu, yaklaşık 6 ay önce de bir ağabeyinin intihar ettiği öğrenildi.



Er Burak Kapucuoğlu

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında arazi tarama faaliyeti sırasında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Burak Kapucuoğlu'nun (22) memleketi Kastamonu'daki evinde büyük bir acı yaşanıyor.

7 Kasım'da terhis olacağı öğrenilen 22 yaşındaki Burak Kapucuoğlu'nun Kastamonu Kuzeykent Mahallesi'ndeki baba evi taziye ziyaretine gelen yakınlarıyla dolup taşıyor.

Şehit askerin annesi Sevil Kapucuoğlu, konuşmakta zorlanırken, gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan baba Metin Kapucuoğlu, ''vatan sağolsun" diye konuştu. Ağlamamak için kendini zor tutan acılı baba, gazetecilerin ''Kürt açılım'' çalışmaları konusundaki sorularına ise cevap vermek istemedi.

Anne Sevil Kapucuoğlu, oğlunun şehit olduğu haberini alınca fenalaşarak Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yeniden evine döndüğünde asker selamı veren anne Kapucuoğlu, ''Ağlamayacağım, teröristleri sevindirmeyeceğim'' diye konuştu.

Burak Kapucuoğlu'nun babasıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, ''Baba ben belki buradan gelemeyebilirim. Hakkınızı helal edin'' dediği belirtildi.



Er Yusuf Ulaş

Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Yusuf Ulaş'ın babası, acılarının büyük olduğunu belirterek ''Bu kanın bir an önce dinmesini istiyoruz'' dedi.

Görendoruk köyü kırsalında, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Yusuf Ulaş'ın, Muş'un Malazgirt ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Aynalıhoca köyündeki baba evinde, büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehit babası Mehmet Nasır Ulaş, yaptığı açıklamada, 8 çocuğundan birisi olan oğlunun, 10 aylık asker olduğunu belirterek ''Acımız büyük. Bu kanın bir an önce dinmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Oğlunu en son birkaç gün önce telefonla aradığını ancak ulaşamadığını belirten Ulaş, şunları kaydetti:
''Ancak annesi benim ardımdan telefonla Yusuf'a ulaşmış. (Baban ziyaretine gelecek) dediğinde, rahatının iyi olduğunu ve buna gerek olmadığını söylemiş. Daha sonra da oğlumuzun şehit olduğu haberini aldık. Acımız çok büyük. Biz bu kanın bir an önce durmasını istiyoruz.  Benim yüreğim yandı, başkasının yanmasın. Barış istiyoruz. Kürt açılımını herkesin desteklemesini bekliyoruz. Vatanımız, devletimiz sağ olsun.''

Bu arada, acı haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Taliha Ulaş, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.


Jandarma piyade er Emrah Temel


Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma piyade er Emrah Temel'in (21) baba ocağı olan Bolu'nun Mudurnu ilçesi Avdullar köyündeki evinde hüzün yaşanıyor.

3,5 aylık asker olan oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Halime, baba Ahmet ve kardeş Ercan Temel, büyük bir acı yaşıyor. Şehit olmadan bir gün önce babasını arayan Temel'in, operasyona gideceğine belirterek, babasından helallik istediği öğrenildi.
Evden dışarı çıkarak ağabeyinin yanına gitmek istediğini belirten acılı kardeş Ercan Temel'i yakınları sakinleştirdi.

Torununun şehit olduğu haberini kaldığı Öküzova Yaylası'nda duyan Arif Temel, yayladan kamyonetle geldiği evde sinir krizi geçirdi. Temel'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Askere gitmeden önce kesinlikle askerliğini komando olarak yapmak isteyen ve bunun için askerlik şubesi ile de görüşen Emrah Temel, askerde teskere bırakmayı da düşünmüş.

Şehidin kardeşleri 17 yaşındaki Raif ve 15 yaşındaki Ercan Temel ise, ''Abimiz şehit oldu, gerekirse biz de gideriz'' diye konuştular. Temel'in şehit düştüğünü öğrenen yakınları ve yüzlerce kişi de taziye için aileyi ziyaret etmeye başladı. Baba Ahmet ve anne Halime Temel'in ise halen doktor gözetiminde tutuluyor.

Askere gitmeden 17 gün önce nişanlanan Temel'in, 3,5 ay önce İzmir'e bağlı Foça ilçesindeki acemi birliğine teslim olduğu ve acemi eğitiminin ardından 16 gün önce Siirt'teki usta birliğinde jandarma komando olarak görevine devam ettiği öğrenildi.



Er Hüseyin Gürlek


Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Hüseyin Gürlek'in (26) memleketi Kütahya'nın Gediz ilçesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Suna, baba Mustafa ve kardeşi Hakan Gürlek, fenalık geçirdi. Yakınlarınca teselli edilmeye çalışılan aile bireylerine, evin önünde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekiplerince müdahalede bulunuldu.

Evinin bulunduğu sitedeki binalara Türk bayrakları asılan Gürlek'in, 1988/3 tertip olarak geçen yıl ağustos ayında birliğine teslim olduğu bildirildi.

Yaklaşık bir ay önce izne gelerek İzmir'de yaşayan bir kızla nişanlanan Gürlek'in, 2,5 ay sonra terhis olup evlenmeyi planladığı belirtildi. Meslek yüksek okulu mezunu olduğu öğrenilen Gürlek'in, askere gitmeden önce Ankara'da özel bir şirkette müdür yardımcılığı görevinde bulunduğu ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler