Macaristan'da Zrinyi Festivali

Macaristan'ın Zigetvar şehrinde düzenlenen Zrinyi Festivali 5 Eylül'de başladı. 3 gün süren festivale Türkiye'yi temsilen, Türkiye Budapeşte Büyükelçisi Oya Tuzcuoğlu da katıldı. Açılışta iki ülke de barış mesajları verdi. Ülkelerin, milli marşlarının çalınmasıyla başlayan festival ülkeler arası barışın vurgulanmasında önemli bir hareket olarak nitelendirildi.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 16:01
Abone Ol google-news

Macaristan'ın Zigetvar şehrinde düzenlenen Zrinyi Festivali bu yıl 5-6-7 Eylülde yapıldı.
Bu yılki festivale, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Oya Tuzcuoğlu ile Zigetvar'ın kardeş şehri olan Trabzon'dan Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, belediye meclis üyeleri, Trabzon Ticaret Odası üyeleri ile mehter takımı katıldı.

Zigetvar'ın girişinde 1994 yılında inşa edilen Türk-Macar Dostluk Parkı'nda yapılan törende, önce İstiklal Marşı, ardından Hırvatistan milli marşı ve Macar milli marşı çalındı.

Büyükelçi Tuzcuoğlu yaptığı konuşmada, savaşların yerini artık dostluğa bıraktığını, Zigetvar Kalesi Komutanı Hırvat asıllı Miklos Zrinyi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın dostluk parkındaki dev büstlerinin bunun kanıtı olduğunu söyledi.

Törenin ardından mehter takımı, Zigetvar kent meydanında toplanan binlerce kişiye 20 dakikalık konser verdi. Daha sonra kent meydanından Zigetvar Kalesi'ne yürüyüş yapıldı.

Festival, Zigetvar Belediye Başkanı Jozsef Paizs verdiği bir resepsiyonla sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler