Cumhuriyet Portal'ına büyük ilgi

Cumhuriyet Haber Portalı dün yayına başladı. www.cumhuriyet.com.tr adresinden yapılan yayın daha ilk gün okurun yoğun ilgisiyle karşılaştı. Saat 17.00'ye kadar portaldan 220 bin sayfa çekildi. 28 bin farklı IP adresinden (Internet protokolü adresi) giriş yapıldı. Portal toplam 5 milyon hit aldı. Cumhuriyet okurlarına bize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 16:25
Abone Ol google-news

Bu yıl 'Cumhuriyet Kitapları' için internet sayfası açan ve internet üzerinden kitap satışı başlatan Cumhuriyet Gazetesi şimdi de "Haber Portalı" ile okurun karşısında. Haber portalımızda, sürekli güncellenecek olan haberlerle, dünya ve Türkiye'deki gelişmeleri artık dakikası dakikasına izleyebileceksiniz.

Uzun süren bir çalışmanın ardından Cumhuriyet Haber Portalı yayın hayatına bugün itibariyle başladı.

Cumhuriyet Haber Portalı'nı oluşturmaktaki amacımız, hızla değişen dünyada, son gelişmeleri okurla paylaşabilmek. Haberi hızlı ama doğru biçimde aktarmak.

Cumhuriyet Gazetesi'nin internet üzerinden abonelik uygulaması sürecek. Gazeteyi internet üzerinden okuyanlar portala bağlandıklarında "Bugünkü Cumhuriyet" bölümüne tıklayarak aboneler için ayrılan özel bölüme girecekler. Bu bölümde, tıpkı eskisi gibi,  Cumhuriyet Gazetesi'nin internet versiyonunu okuyabilecekler.

Cumhuriyet internette yaklaşık 10 yıldır yer alıyor. İnternet yayını Cumhuriyet'i bilgisayar üzerinden okumak isteyenler için 1998 yılında hazırlanmıştı. Bayiye gidip gazeteyi satın almak istemeyen, ya da haberleri "dijital olarak" arşivlemek isteyenler, yurt dışında yaşayanlar "Cumhuriyet"e internet üzerinden abone olup gazeteyi buradan izliyorlar. Cumhuriyete abone olan okurlar aynı zamanda Cumhuriyet'in internette yer alan son on yıllık haber arşivine de ulaşabiliyorlar. Halen Cumhuriyet'in internet üzerindeki abone sayısı 4 bin 300. Yıllık abonelik bedeli 100, altı aylık 54, üç aylık abonelik bedeli de 28 YTL.

Yayına başlayan Cumhuriyet Haber Portalı tüm okurlara açık. Portal üzerinden, "Cumhuriyet Kitaplarına" ulaşabilirsiniz. Bunun için yine sol bantta "Kitap Cumhuriyet"i yazısına tıklamanız yeterli.

Portalda "Türkiye", "Siyaset", "Ekonomi", "Dünya" ve "Spor" gibi geleneksel bölümlerin yanısıra, "Kadın", "Sağlık", "Bilim Teknik",  "Strateji", "Kültür-Sanat", "Tarım", "Çevre", "Eğitim", "Gezi", "Söyleşi" ve "Otomobil" gibi özel bölümler de yer alıyor. Bu bölümler okur için gerçek bir bilgi kaynağına dönüşecek. Gazete ve haber portallarında yeterince işlenmeyen pek çok konu hakkında burada bilgi bulacaksınız.

Elbette Cumhuriyet okurlarının görüşleri de portalda yer bulacak.

Cumhuriyet okurları görüş yazılarını portaldaki "Olaylar ve Görüşler"  bölümüne gönderebilecekler. Editoryal denetimden geçecek olan okur yazıları bu bölümde yayınlanacak. 

Cumhuriyet'in köşe yazarları da portalda yer alıyor. Ancak her yazarın haftada sadece bir yazısını portalda görebileceksiniz. Cumhuriyet çizerleri için de aynı uygulama geçerli.

Yazarları, çizerleri ve Cumhuriyet Gazetesi'nin tüm haberlerini günü gününe takip etmek isteyenler, internet üzerinden Cumhuriyet'in internet versiyonuna abone olabilirler. 

Portaldaki Televizyon bölümünde Türkiye'de yayın yapan 53 kanalın programı
ve detay bilgileri yer alıyor. Önemli belgeseller ve filmleri artık kaçırmayacaksınız.

Piyasa sayfasında piyasa bilgilerini izleyebilirsiniz.

"Belge-Arşiv"i bölümü bir süre sonra gerçek bir başvuru kaynağına dönüşecek. Aradığınız pek çok önemli belgeyi burada bulacaksnıız.

Portalda okuduğunuz haberlere, tıpkı diğer portallarda olduğu gibi "puan" verebileceksiniz. Okurun en çok ilgilendiği ya da beğendiği haberlerle ilgili bilgi "Okurun Seçtikleri" bölümünde yer alıyor.

Sinema, Tiyatro ve Konser programlarıyla ilgili bölüm sonradan devreye girecek. Bu bölümde amacımız Türkiye'nin tüm illerindeki sinema, tiyatro ve konser programlarını duyurmak. Arkadaşlarımız sayfa ile ilgili çalışmalarını sürüyorlar.

Cumhuriyet Haber Portalı, Cumhuriyet Gazetesi'nin temel ilkelerine ve "Basın Meslek İlkeleri"ne uygun bir yayın politikası izleyecek.  Tıpkı Cumhuriyet Gazetesi gibi Cumhuriyet Haber Portalı da "doğru haberin" adresi olacak.

Portal ile ilgili görüş ve önerilerinizi [email protected] adresine yazabilirsiniz.



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler