Petrol-İş üyelerinden eylem

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) üyeleri, bugün yurt genelinde protesto gösterileri düzenledi.

Yayınlanma: 11.09.2009 - 16:08
Abone Ol google-news

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Adana Şube Başkanı Ahmet Kabaca, AKP İl Başkanlığı önünde düzenlenen eylemde yaptığı konuşmada, sendikalarının örgütlü olduğu TPAO ve Botaş'ta siyasi iradeyi temsil eden Kamu-İş'in sorunlara çözüm yönünde çaba göstermemesi nedeniyle toplu sözleşmenin henüz imzalanamadığını söyledi.

Hükümet politikası olarak yeni işe alımlarda düşük ücret uygulandığını, bunun da çalışanlar arasında ücret farklarının artmasına neden olduğunu savunan Kabaca, şöyle konuştu:
''Tamamen bir hükümet politikası gereği olan genel ücret seviyesini düşürmek adına uygulanmakta olan bu durumun, ülke ve şirket çıkarlarına bir yarar sağlamayacağı çok açıktır. Bu sorunun çözümü siyasi iradeden geçmektedir. Bizim talebimiz, siyasi iradenin işletmelerde uygulanan ücret skalasının işe ilk girişlerde artırılması. Bu konuda hükümet kanadından, Kamu-İş yönetiminden, Botaş ve TPAO'dan sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz.''

Protesto içerikli sloganlar atan gruptakiler, daha sonra taleplerini AKP İl Başkanlığı'na iki temsilciyle ilettikten sonra dağıldı.

 

Adıyaman ve Kırklareli'deki protestolar

Adıyaman ve Kırklareli'de, Petrol-İş sendikası üyeleri de, yeni dönem toplu iş sözleşmesinin hala imzalanamamasını protesto etti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü çalışanları, toplu sözleşmelerde Hükümet'in sorunun çözümüne katkı sunmadığı gerekçesiyle protesto yürüyüşü yaptı.

Petrol-İş Sendikasının düzenlediği eyleme katılan işçiler, AKP Adıyaman İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

İşçilere hitaben konuşan Petrol-İş Adıyaman İl Temsilcisi Zeynal Eroğlu, zam taleplerine kayıtsız kaldığı gerekçesiyle Hükümet'i ve TPAO Genel Müdürlüğü'nü eleştirdi.
Eroğlu, şöyle konuştu:
''Türkiye genelinde sendikamız üyesi 3 bin 450 TPAO işçisi ile bin 860 BOTAŞ işçisi, kamu kesimi toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle bugün AK Parti il binalarının önünde siyasi iktidarı protesto ederek taleplerini iletiyor. Toplu sözleşme zamlarının ilave edilmesi suretiyle devamlı güncellenen ücret skalalarının, işe yeni girenlere uygulanmaması sonucu bugün, en üst tehlike sınıfında faaliyet gösteren TPAO ve BOTAŞ'ta genel ücret seviyeleri düşmekle birlikte, çalışanların ücretleri arasında önemli farklar oluşmuştur. Üyelerimizin ücretleri, birçok iş yeri ve iş kolunun altında kalmış durumda. Bu durum iş motivasyonunu ve huzurunu ciddi şekilde tehdit ediyor.''
Eyleme katılan işçiler, basın açıklaması sonrasında dağıldı.

 

Kırklareli

 

Petrol-İş Trakya Şubesi üyeleri, AKP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı önünde protesto eylemi yaptı.

Eyleme, Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi, SES, Eğitim Sen, Tüm Bel-Sen, Teksif Sendikası ile bazı siyasi partilerin temsilcileri de destek verdi.

Petrol İş Sendikası Trakya Başkanı Turgut Düşova, TPAO ve BOTAŞ'ın Türkiye'nin en fazla kar eden kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

Bu kurumlarda bulunanların açlık sınırı altında çalıştığını öne süren Düşova, ''Bu da yetmezmiş gibi işveren 2009-2010 toplu iş sözleşmesine de oturmadı. Biz taleplerimizi dile getirmek için bu basın açıklamamızı yapıyoruz'' dedi.

Petrol-İş Sendikası Trakya Şubesi Genel İdari Sekreteri Osman Sayın da sendikalarının örgütlü olduğu TPAO ve BOTAŞ'ta siyasi iradeyi temsil eden Kamu-İş'in sorunlara çözüm yönünde çaba göstermemesi nedeniyle toplu sözleşmenin henüz imzalanamadığını belirtti.

Sloganlar atan gruptakiler, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler