Kasırga ilerliyor

Hanna kasırgasının vurduğu Haiti'de evleri yıkan, tekneleri sürükleyen zaten su basmış yerlere daha da yağmur getirerek sellere neden olan Ike kasırgası, 58 kişinin ölümüne yol açtı. Dominik Cumhuriyeti'nde de yıkılan bir ağacın altında ezilen 1 kişi ölürken, şiddetli kasırganın diğer adalarda yol açtığı olası can kaybı konusunda ise henüz bilgi bulunmuyor.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 06:06
Abone Ol google-news

Ike kasırgasının, Karayib denizinde ada ülkesi Turk ve Kaikos'tan sonra vurduğu Haiti'de 58, Dominik Cumhuriyeti'nde 1 kişi öldü.

Haiti'den sonra Bahama adalarının güneyini ardından da Küba'yı vuran ve Meksika Körfezi'ne doğru ilerleyen kasırganın yüz binlerce kişinin barınaklara ya da daha yüksek yerlere tahliye edildiği Havana'yı da vurabileceği, Florida Keys bölgesinde de etkili olabileceği belirtiliyor.

Ike kasırgasının 4.kategorideyken ilk önce vurduğu Turk ve Kaikos'ta evlerin yüzde 80'inin çatılarının uçtuğu, felaketin çok büyük olduğu bildirilmişti. Kasırganın şiddeti biraz hafiflerken, hala tehlikeli olan ve saatteki hızı 195 kilometreyi bulan 3. kategoride olduğu belirtiliyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Ike'ın Küba'dan sonra Haiti'yi de vuracağını tahmin ediyor.
Küba hükümeti, kasırga yaklaşırken sadece ülkenin orta doğusundaki Camaguay'da tahliye edilenlerin sayısının 224 bini aştığını bildirdi. Ike'ın Küba'da sonra nereye doğru ilerleyeceğini tam olarak tahmin etmenin güç olması nedeniyle Florida'dan Meksika'ya kadar milyonlarca kişi endişe içinde bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler