İstanbul yağmura teslim

Yaşanan sel felaketinin ardından İstanbulluların günlerdir tedirginlikle beklediği yağışlar tekrar başladı. Yağış en fazla Kilyos bölgesinde etkisini gösteriyor. Kilyos Deresi'nin taşması sonucu bir çok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Yağışların daha da artması bekleniyor.

Yayınlanma: 12.09.2009 - 05:57
Abone Ol google-news

İstanbul'da yeniden başlayan sağanak yağış nedeniyle su baskınına uğrayan E-5 Karayolu Bostancı kesimindeki ulaşım tamamen durdu. Öğleden sonra etkisini arttıran sağanak yağış, kentin bazı bölgelerinde ulaşımın aksamasına neden oldu. Yağış nedeniyle E-5 Karayolu Bostancı kesiminde su birikintisi oluştu. Bu nedenle bölgede araçların geçişleri tamamen durdu. Bölgede oluşan su birikintileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tahliye edilmeye çalışılıyor.

Yağıştan en fazla etkilenen bölge olan Kilyos'ta metrekareye 125,6 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Sarıyer ve çevresinde öğle saatlerinde başlayan yağış sonucu Kilyos Deresi taştı. Taşkın sonucu, derenin kenarında bulunan yaklaşık 70 ev ve iş yerine sel suları doldu. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Evlerine su dolması üzerine korkudan sinir krizi geçiren bazı vatandaşların ise hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Sel sularının dolduğu evlerde ve su birikintilerinin oluştuğu yollarda mahsur kalanlar, itfaiye araçlarından uzatılan merdivenlerle kurtarıldı. İstanbul Büyükşehir ve Sarıyer belediyelerine bağlı çok sayıda ekip, bölgedeki çalışmalarını sürüdürüyor.

 

TÜRKİYE YAĞMURA TESLİM

 

 FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Çatalca'da kaybolan Nusret Dursun'un cesedi bulundu

Çatalca'da selde kaybolan 4 kişiden biri olan 65 yaşındaki Nusret Dursun'un cesedi bulundu. Çatalca Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre, selde kaybolan kişileri bulmak amacıyla Çatalca İstasyonu'nda yürütülen çalışmalardan sonuç alınamayınca, ekipler Karasu Deresi üzerinden geçen TEM Otoyolu'ndaki viyadük altına yönlendirildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı dalgıçların burada yaptıkları çalışmalarda, kayıplardan 65 yaşındaki Nusret Dursun'un cesedine ulaşıldı. Olay yerinde bekletilen ambulansa konulan Dursun'un cesedi, Çatalca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Nusret Dursun'un cesedinin bulunmasıyla selden dolayı ilçede ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Bu arada, selde kaybolan 8 yaşındaki Ceyda Güder, 65 yaşındaki Gülseren Dursun ile 6 yaşındaki torunu Gülseren Dursun'u arama çalışmaları halen sürüyor.

 

Meteoroloji'den uyarı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıda, İstanbul'un Tuzla ve Pendik ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların saat 16.00'ya kadar kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Vatandaşlardan ve ilgililerden sel, su baskını ve yıldırım olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler