Beşiktaş'ın golcüsü var, golü yok

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı derbi maçını 3-0 kaybederek rakibinin 9 puan gerisine düşen Beşiktaş, elindeki forvet oyuncularına rağmen gol noktalarında yaşadığı sıkıntıyla dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 13.09.2009 - 11:38
Abone Ol google-news

Kadrosunda Nobre, Bobo, Holosko ve Nihat gibi forvet oyuncularını bulunduran Beşiktaş, bu sezon gol noktalarında büyük sıkıntı yaşıyor.

Ligin 5. haftasında ilk yenilgisini alan siyah-beyazlı takım, iyi futboluna rağmen gol atamayınca istediği puanları alamıyor.

Turkcell Süper Lig'in son şampiyonu, yaptığı 5 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabilirken, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Beşiktaş'ta bu sonuçlardaki en büyük etken ise gol atamaması oldu.

Sezonun ilk iki maçında rakip fileleri havalandıran siyah-beyazlı takım, sonraki 3 karşılaşmayı ise boş geçti.

Beşiktaş'ta, Fenerbahçe'de de oynamış ve Turkcell Süper Lig'in deneyimli oyuncularından gösterilen Nobre'nin yanı sıra geldiği günden beri skorer kimliğiyle önemli işler yapan Bobo, her zaman tehlikeli olan Holosko, İspanya deneyimine sahip Nihat etkili olamadı.

Nobre ve Bobo, sakatlıkları nedeniyle bazı maçlarda oynamayınca siyah-beyazlı ekip, sadece Nihat ve Holosko ile sorununu gidermeye çalıştı, ama bunda başarılı olamadı.

Golcüler arasında bulunan Batuhan ise sakatlığı nedeniyle henüz oynama fırsatı bulamadı ve takıma katkısı olmadı.


Denizli'nin Nihat inadı pahalıya patladı

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin yaşanan sorunda Nihat Kahveci ısrarı ise Beşiktaş'a pahalıya patladı.

Siyah-beyazlı kulübün altyapısında yetişen ve İspanya'da oynadığı dönemde golcü kimliğiyle önemli işler yapan tecrübeli oyuncu, şimdiki takımında ise bu görüntüden uzak kaldı.

Askerliği nedeniyle sezon başı hazırlıklarına katılamayan ve fizik olarak henüz istenilen düzeye gelemeyen Nihat, Bobo ve Nobre'nin yokluğunda bu yükü kaldıramadı.

Ligin son 4 maçında ilk 11'de sahaya çıkan ve toplam 348 dakika görev alan Nihat, oynadığı maçlarda gol atma başarısı gösteremedi.


Süper Kupa'yı da boş geçtiler

Beşiktaş, ligdeki gol sıkıntısını TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe ile yapılan maçta da yaşamıştı. Rakibine 2-0 mağlup olup kupayı kaptıran siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmada gol atma başarısı gösterememişti.


Yusuf, Tello, Serdar Özkan, Tabata da yapamadı

Golcü oyuncuların yanı sıra Yusuf, Tello, Serdar Özkan ve Tabata gibi hücum yanı güçlü oyuncularını kadrosunda bulunduran ligin son şampiyonu, buna rağmen gol sıkıntısını gideremedi.

Yusuf, Galatasaray maçının ikinci yarısında iyi oynamasına rağmen yaptığı asistlerin golle sonuçlanmaması nedeniyle güzel oyunun karşılığını alamadı.

Sakatlığı nedeniyle Yusuf'u ilk maçlarda oynatamayan Beşiktaş, Tello, Serdar Özkan ve Tabata'nın bu özelliğinden de fazla yararlanma şansı bulamadı.

Bir diğer ileriye dönük oyuncu Delgado'nun sakatlığında kadroya dahil edilen Tabata, siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçını Galatasaray'a karşı oynarken, bu mücadelede etkisiz bir görüntü sergiledi.

Tello ise Şili milli takım kampından geç döndüğü için Denizli tarafından kadroya dahil edilmezken, Serdar Özkan da özellikle Galatasaray karşısında önemli pozisyonlar bulmasına rağmen bunları golle sonuçlandıramadı.


Hazırlık maçlarındaki görüntü devam ediyor

Beşiktaş'ın gol yollarındaki sıkıntısı sezon başında yaptığı hazırlık maçlarında kendini göstermişti.

Hazırlık maçlarında oynadığı futbolla ve mücadelesiyle olumlu bir görüntü çizen siyah-beyazlı takım, buna rağmen gol noktalarındaki zaafiyetleriyle ön plana çıktı.

Sezon başındaki ilk hazırlık maçını İtalya'nın Catania takımıyla oynayan Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı. Daha sonra İspanya'da Barış Kupası'na katılan siyah-beyazlı ekip, Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla 1-1 berabere kalırken, Portekiz'in Porto ekibine gol atamayınca karşılaşmadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.


Sadece Fink, Holosko ve Tello

Siyah-beyazlı takımda, kadroda bulunan oyuncular arasında resmi maçlarda gol sevincini şu ana kadar sadece Fink, Tello ve Holosko yaşadı.

Bu sezon resmi maçlardaki ilk golünü 1. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan karşılaşmada Alman oyuncu Fink ile bulan Beşiktaş, 2. haftada da Antalyaspor'u 2-0 yendiği maçta aynı sevince tanık oldu.

Beşiktaş, Holosko ve Tello'nun golleriyle rakibini mağlup edip sezonun ilk galibiyetini alırken, bundan sonra oynadığı 3 maçta gol atmayı unuttu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler