Türkiye Kamu-Sen'den protesto

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, hükümetin memur maaşlarına gelecek yıl yapmayı önerdiği zam teklifini protesto etti.

Yayınlanma: 14.09.2009 - 11:02
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, İstanbul Avrupa Yakası Posta İşleme Merkezi Müdürlüğü'nün Topkapı'daki merkez binası önünde toplandı. Ellerinde, ''Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız'' yazılı pankart açarak, çeşitli sloganlar attılar.

Burada basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, sendika olarak 8 yıldır, memurların ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü için toplu görüşme masasına oturduklarını anlattı.

Bostan, hoşgörüye ve uzlaşmaya bir şans verilmesi gerektiği görüşüyle bugüne kadar sorumluluk içinde davrandıklarını ifade ederek, ''Ancak bugüne kadar mutabakat metni hükümlerinin bir çoğunun hayata geçirilmemiş olması ve bu yıl ki süreçte de bu konuda bizlere tatminkar bir cevap verilmemesi, hükümete ve kamu işveren kuruluna güvenimizi kaybetmemize neden olmuştur'' dedi.

''Bu yıl Uzlaştırma Kurulu kararları ne olursa olsun kabul edeceğimizi ilan ettik'' diye konuşan Bostan, buna rağmen hükümetin ''2,5 2,5'luk'' artışa bir kuruş bile ilave etmediğini savundu.

''Kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkı önündeki tek engel siyasi irade olmuştur'' şeklinde konuşan Bostan, şunları kaydetti:

''Bugüne kadar kamu görevlilerini görmezden gelen siyasi iradeye sesimizi duyurmak için verdiğimiz mücadelede artık sözün bittiği yere gelinmiştir. Bundan sonra bütün kamu kurumlarının önü ve her yer eylem alanıdır. Hak alma mücadelemiz, sarsılmaz bir iradeyle devam edecek, toplu sözleşmeli ve grevli sendikal haklarımızı elde edene kadar sürecektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler