"Kerrubi'nin iddiaları asılsız"

İran'da seçim sonrasındaki olaylara karıştıkları gerekçesiyle haklarında dava açılanların yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 14.09.2009 - 13:23
Abone Ol google-news

Tahran'daki 15 nolu Devrim Mahkemesi'nde bugün 5'incisi yapılan duruşmada, 2'si tutuklu 6 sanık ile sanıkların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, "izinsiz gösteri düzenlemek, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmak suçundan" yargılanan sanıkların ifade ve savunmaları alındı.

Sanık avukatları da, müvekkilleri aleyhindeki suçlamalara cevabı içeren dosyayı mahkeme heyetine sundu.

Sadece İran basınına açık olan duruşmada, mahkeme heyeti gazetecilerden sanıkların isimlerini açık şekilde yazmamalarını istedi.


"Kerrubi'nin iddiaları asılsız"

İran Genel Savcısı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, 12 Haziran'daki cumhurbaşkanı seçimi adaylarından Mehdi Kerrubi'nin, ''gözaltına alınanlardan bazılarının cinsel tacize uğradığı'' yönündeki iddiasının asılsız olduğunu söyledi.

Tahran Üniversitesi yurduna yapılan baskın, Kehrizek gözaltı merkezindeki kötü muamele, gözaltına alınanlardan bazılarına cinsel tacizde bulunulduğu iddiası ile olayların asıl sorumluları hakkında araştırma ve soruşturma yapmak üzere oluşturulan üç kişilik özel heyet adına açıklama yapan Muhsini Ejei, ''Kerrubi'nin de iddiaların asılsız olduğunu bildiğini, ancak siyasi nedenlerle bunu itirafa yanaşmadığını'' belirtti.

İran Meclisi Özel Araştırma Komisyonu da, gözaltı merkezlerinde araştırma ve incelemelerde bulunmuş, Kerrubi'nin iddialarını doğrulayacak bir delile ulaşılamadığını açıklamıştı.

Bu arada, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda siyasi ve dini lider, Kerrubi'nin asılsız iddialarından dolayı yargılanmasını istedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler