Kartal'dan kötü başlangıç

Siyah - Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ilk maçında bu akşam evinde Manchester United'ı konuk etti. Beşiktaş, Manchester Unitad'a 1-0 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı.

Yayınlanma: 15.09.2009 - 10:49
Abone Ol google-news

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Beşiktaş ile İngiltere'nin Manchester United takımları arasında yapılan karşılaşma 1-0 Manchester üstünlüğüyle sona erdi. İngiliz ekibine galibiyeti getiren golü 77. dakikada Scholes attı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçını İngiliz devi Manchester United ile yapan Beşiktaş, taraftarlarının müthiş desteğiyle maça başladı. İlk karşılaşmada son 2 yılın finalistini yenerek grup mücadelesine iyi bir başlangıç yapmayı planlayan teknik direktör Mustafa Denizli, hücum ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü. İlk dakikadan itibaren rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlı takım, ilk 20 dakikada rakip kalede pozisyon bulamadı.

Siyah-beyazlı takım, solda Nani, sağda da Valencia'nın bindirmelerinde zor anlar yaşadı. İlk 15 dakikadaki istekli oyununu sonraki bölümlerde gösteremeyen evsahibi ekip, son bölümde kıpırdandıysa soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

Büyük bir Avrupa deneyimine sahip Manchester United, maçın başından itibaren sakin oynayarak hedefine ulaşmaya çalıştı. Rakibin agresif futboluna karşın sahaya iyi yayılarak baskıya izin vermeyen İngiliz ekibi, daha tehlikeli ataklar geliştirdi. Topa daha çok sahip olan ve rakibine göre daha fazla şut atan konuk ekip, oyun üstünlüğüne karşın gol bulamadı.

13. dakikada Carrick'in uzak mesafeden sert şutunda, top kaleci Hakan'da kaldı.

14. dakikada Nani'nin soldan kullandığı köşe atışında arka direğe yönelen topu İbrahim Üzülmez çizgiden uzaklaştırdı.

26. dakikada Serdar Özkan'ın uzak mesafeden sert şutunda, Vidiç'in ayağına çarpan ve kaleciyi aşan top, üstten az farkla auta gitti.

45. dakikada Serdar Özkan'ın sol çaprazdan sert şutunda, top farklı bir biçimde şekilde auta gitti.

 

İşte maç kadroları

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (B) Grubu'nda Beşiktaş ile İngiltere'nin Manchester United takımı arasında yapılacak karşılaşmanın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: BJK İnönü

Hakemler: Nicola Rizzoli, Nicola Nicoletti, Renato Faverani (İtalya)

Beşiktaş: Hakan, İbrahim Kaş, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Holosko, Ekrem, Tabata, Ernst, Serdar Özkan, Nobre

Manchester United: Foster, Neville, Evans, Vidic, Evra, Carrick, Scholes, Anderson, Nani, Valencia, Rooney

 

İlgili haber için tıklayınız

BEŞİKTAŞ TARAFTARINA HAYRAN KALDILAR

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon