Zil onlar için çalamadı

Düzce'ye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden fındık toplamaya gelen işçilerin çocukları, yeni eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen, okullarından uzak oldukları için dersbaşı yapamadılar. Fındık işçilerinden Nezahat Şirin, ''Bir anne olarak ben de isterdim kızlarımın bugün okula gitmelerini. Ama geçim derdi, başka yapacak işimiz yok'' diye konuştu.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 08:57
Abone Ol google-news

Diyarbakır, Batman, Adıyaman, Mersin ve Şanlıurfa'dan fındık işçisi aileleri ile birlikte Düzce'ye gelen ilköğretim çağındaki çocuklar, okullarına kavuşmak için hasat sonunu bekleyecek.

Fındık işçilerinden Nezahat Şirin, iki çocuğunun ilköğretim eğitimi gördüğünü belirterek, okulların başlamasına rağmen çocuklarını okula gönderememenin burukluğunu yaşadığını ifade etti.

Çocuklarının da kendileriyle beraber gurbete çıktığını anlatan Şirin, ''Bir anne olarak ben de isterdim kızlarımın bugün okula gitmelerini. Ama geçim derdi, başka yapacak işimiz yok'' diye konuştu.

İşçi çavuşu Muhammet Usta da çocuklarının yaklaşık 10 gün geç dersbaşı yapacağını belirterek, hasadın bitmesinin ve bahçe sahiplerinden paralarını almalarının 10 günü bulacağını kaydetti.

20 YTL yevmiyeye günde 12 saat çalıştıklarını aktaran Usta,''Bahçe sahipleri fındık fiyatının ucuz olması nedeniyle zarar ettiklerini söylüyor. Bu bize de yansıyor. Paramızı almakta çoğu zaman zorlanıyoruz. Paramızı alır almaz memleketimize dönüp, çocuklarımızın okul hazırlıklarını yapacağız'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler