Krecke: Türkiye'yi ihmal ettik

TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Lüksemburg ve Türkiye ticaret hacminin geçen yıl 164 milyon euro olduğunu belirterek bu rakamın yetersiz olduğunu savundu. Lüksemburg Ekonomi Dış Ticaret ve Spor Bakanı Jeannot Krecke de Türkiye'yi uzun zamandır ihmal ettiklerini belirterek, bunu 'hata' olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 11:29
Abone Ol google-news

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Lüksemburg ve Türkiye ticaret hacminin geçen yıl 164 milyon euro olduğunu belirterek, söz konusu rakamın iki ülkenin de potanliyeli dikkate alındığında “Son derece yetersiz” olduğunu dile getirdi. Lüksemburg Ekonomi Dış Ticaret ve Spor Bakanı Jeannot Krecke ile beraberindeki heyet TOBB’u ziyaret etti.

TOBB Başkan Yardımcısı Yavuz ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile 2005 yılında başlayan katılım müzakerelerinin, Türkiye’ye dönük doğrudan yabancı yatırımlarda ciddi artışa neden olduğunu kaydetti. İş dünyası olarak Türkiye’nin AB katılım sürecinin tam üyelikle sonuçlanmasını beklediklerini dile getiren Yavuz, söz konusu gelişmenin sadece Türk iş dünyası için değil, tüm Avrupa için yararlı olacağını söyledi. Yavuz, “Türk müteahhitlik firmalarının 70 farklı ülkede tamamladıkları proje bedeli 110 milyar doları aşmıştır. Turizm alanında ülkemiz, 23 milyon yabancı turistle dünyanın en çok tercih edilen 10 destinasyonundan birisidir. Son 5 yılda kümülatif olarak yüzde 49’luk büyüme ile OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ülkedir” diye konuştu.

Lüksemburg Ekonomi Dış Ticaret ve Spor Bakanı Jeannot Krecke de konuşmasında, Asya, ABD ve AB ülkelerine kadar büyük adımlar attıklarını ve bu süreçte Türkiye’yi uzun zamandır ihmal ettiklerini belirterek, bunu “hata” olarak nitelendirdi. Yakın zamanda Türkiye’nin büyük değişimler gösterdiğini vurgulayan Krecke, Ankara’ya gelmeden önce kişisel ziyaretler gerçekleştirdiğini ve söz konusu değişimi daha net olarak gördüğünü söyledi. Türkiye’nin son derece canlı ve dinamik bir ülke olduğunu kaydeden Krecke, Türk heyetleri Lüksemburg’a da çağırarak, ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde çağrıda bulundu. Krecke, Türkiye’nin Avrupa ülke ağının ucunda, iyi pazarların merkezinde ve stratejik olarakta önemli enerji merkezlerinin ortasında olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasında iyi ve güçlü bağların oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Lüksemburg olarak enerji de tek bir ülkeye bağlı olmak istemediklerini kaydeden Krecke, bu nedenle Türkiye’nin enerji tedarikçileri arasında yer almasını istediklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler