'Ana - Kız Okuldayız Kampanyası'

2008-2009 İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde, ''Ana-Kız Okuldayız Kampanyası'' Mamak 75. Yıl Amfi Tiyatro Salonu'nda başlatıldı. Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, kampanyanın açılışında yaptığı konuşmada, ''Çocukların çok heyecanlı olduğu belli bu nedenle çocuklarımız konuşsun istiyorum. Yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun'' dedi.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 11:58
Abone Ol google-news

2008-2009 İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde, ''Ana-Kız Okuldayız Kampanyası'' Mamak 75. Yıl Amfi Tiyatro Salonu'nda başlatıldı. Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, kampanyanın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğe gelen öğrencilerin çok heyecanlı olduğunu ve tatil boyunca arkadaşlarını özlediklerini gözlemlediğini belirterek, ''Bu nedenle çocuklarımız konuşsun istiyorum. Yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun'' dedi.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin da, kampanyanın yanında yer aldıklarını bildirerek, bu çerçevede katılan öğrencilere kırtasiye yardımı, ailelerden okuma yazma sertifikası alanlara ise beyaz eşya hediye ettiklerini söyledi.

Okuma-yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmamasını hedeflediklerini ifade eden Şahin, ayrıca Mamak'ta spor salonu olmayan okul bırakmama yönünde çalıştıklarını kaydetti. Bu yıl 7 yeni spor salonu yapacaklarını belirten Şahin, eğitim öğretimin yanında spora da önem verdiklerini dile getirdi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ulvi Kabakçı ise Türkiye'ye örnek olacak şekilde ''Ana-Kız Okuldayız Kampanyası'' başlattıklarını ifade ederek, hedeflerinin Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesi olduğunu söyledi. Bunu yaparken bilgi ve teknoloji çağına ulaşmayı amaçladıklarını belirten Kabakçı, birçok yerde bilgisayar sınıfları açıldığını ve ''Ankara Okuyor'' kampanyasında başarının yakalandığını kaydetti.

Vali Atbaş: Kampanyaya yeni bir heyecanla başladık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yürütülen ''Ana Kız Okuldayız'' kampanyası, Bitlis'te de başladı. Kampanya çerçevesinde açılan kursta incelemede bulunan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, ''Ana Kız Okuldayız'' kampanyasına, yeni bir heyecanla başladıklarını söyledi.

Bitlis'in en ücra köşesinde bile okuma yazma kursu açılacağını belirten Bitlis Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, ''Bu kampanyayla herkese eğitim vermek istiyoruz. Kampanyayla okuma yazması zayıf olanlar da okuma yazmasını geliştirecek'' dedi.
Korkmaz, 90 saatlik kursu tamamlayanlara belge vereceklerini, kursa bundan sonra devam etmek isteyenler için 90 saat daha kurs verileceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler