Şehitler toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan piyade er Seracettin Aktaş ve üç köy korucusunun cenazeleri, toprağa verildi. Şehit Aktaş'ın cenazesi Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, köy korucuları ise Şemdinli'de defnedildi. Cenaze törenlerine aile yakınlarının yanı sıra bir çok yurttaş ve askeri erkandan da yetkili kişiler katıldı.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 15:04
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Seracettin Aktaş'ın (21) cenazesi, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde toprağa verildi.

Şemdinli'den askeri helikopterle Birecik Devlet Hastanesi morguna getirilen Şehit Aktaş'ın cenazesi, buradan Mezra beldesine götürüldü.

Şehit Aktaş'ın cenazesi, Mezra Beldesi İlköğretim Okulunun bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından, aile mezarlığında toprağa verildi.

Çatışmada şehit olan geçici köy korucuları Mehmet Gürdal ile Rahmi ve Reşit Töre ise  Şemdinli'nin Çubuklu köyünde  toprağa verildi.

Çok sayıda aracın oluşturduğu konvoy eşliğinde Çubuklu köyüne götürülen şehit korucuların cenazeleri, aileleri, yakınları, askerler ve vatandaşlar tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında dün güvenlik güçlerinin teröristlerle girdiği çatışmada 1 üsteğmen, 2 er ve 3 korucu şehit olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler