'Lüksemburg'un Türkiye'ye katkısı'

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, dünyanın en önemli finans ve hizmet sektörü merkezlerinden biri olan Lüksemburg'un yabancı sermaye açısından Türkiye'ye önemli katkısı olabileceğini söyledi. Tüzmen, Lüksemburg'da kişi başına gelirinin 110 bin dolar olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 12:13
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Lüksemburg Ekonomi, Dış Ticaret ve Spor Bakanı Jeannot Krecke ile görüşmesinde yaptığı konuşmada; Lüksemburg'un 2 bin 500 kilometrekarelik bir ülke olduğunu, ancak kişi başına gelirinin 110 bin dolar olduğunu ifade etti.

Tüzmen, Türkiye ile Lüksemburg arasındaki dış ticaret hacminin 200 milyon avro olduğunu belirten Tüzmen, Türkiye'nin Lüksemburg'a ihracatının ise 55 milyon avro düzeyinde olduğunu kaydetti. Türkiye'ye ilk kez Lüksemburg'dan ekonomiden, dış ticaretten ve spordan sorumlu bakan ile iş adamları heyeti geldiğini ifade eden Tüzmen, heyette finans, lojistik, reklamcılık gibi sektörlerin temsilcilerinin olduğuna işaret etti.
Kürşat Tüzmen, ''Lüksemburg gibi bir ülkenin yabancı sermaye açısından Türkiye'ye önemli katkısı olabilir çünkü bütün dünyanın finans ve hizmet sektörü açısından en önemli ülkelerinden biri'' diye konuştu.

Devlet Bakanı Tüzmen, Türkiye'nin 2007 yılında 22,2 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye çektiğini, bunun 1,7 milyar dolarının 2002-2007 yılında Lüksemburglu firmaların yaptığı toplam yatırım olduğunu söyledi.

''Fırsatları keifetmek için burdayız"

Lüksemburg Ekonomi, Dış Ticaret ve Spor Bakanı Jeannot Krecke, Lüksemburg'un hizmet sektörü, bankacılık, kimya, otomotiv gibi sektörlerde geliştiğini, lojistik merkezi olarak önemli olduğunu söyledi.

Krecke, Lüksemburg'un dış ticaretinin çoğunluğunu Almanya, Fransa ve Belçika gibi komşularıyla yaptığını belirterek, ''Eğer komşularınızla başarılıysanız uzağa gitmenize gerek kalmaz'' diye konuştu.
Türkiye'nin dış ticaret ve yatırımlar için önemli bir partner olduğunu kaydeden Krecke, ''Biz buraya bu fırsatları keşfetmek için geldik'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler