Rainbow Warrior, Datça'da

Greenpeace'in efsane gemisi ''Rainbow Warrior'' (Gökkuşağı Savaşçısı), 3 aylık ''Akdeniz'i Koruyalım'' kampanyası kapsamında Muğla'nın Datça ilçesine geldi.

Yayınlanma: 18.09.2009 - 12:42
Abone Ol google-news

Datça Limanı'na demirleyen ''Rainbow Warrior'' isimli gemide basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Akdeniz Denizler Kampanyası Sorumlusu Banu Dökmecibaşı, Datça'nın çok önemli bir bölge olduğunu ve özel bir korumayı hak ettiğini söyledi.

Datça'da yapılaşmanın artmaması gerektiğine işaret eden Dökmecibaşı, ''Datça Akdeniz'de koruma altındaki posedonya çayırlarının zenginliği ve varlığı ile buna bağlı olan balık çeşitliliği nedeniyle özel bir koruma hak ediyor. Datça gibi alanların, Türkiye'de en değerli kaynağımız olan deniz yaşamının sürdürülebilirliği için tam koruma altında tutulması gerekiyor'' dedi.

Bu arada 13.00-16.30 saatleri arsında ziyarete açılan ''Rainbow Warrior'' isimli geminin Datça'dan sonra Marmaris'e uğrayacağı belirtildi.
 

Amaç deniz yaşamının korunması

Greenpeace'den yapılan açıklamaya göre, denizlerde yaşanan kirlilik ve aşırı avlanma gibi sorunların yarattığı sonuçlara dikkati çekmek için başlatılan kampanyanın amacı, tüm Akdeniz'de deniz yaşamının korunması için bir deniz rezervleri ağı yaratmak. Bu amaçla Türkiye'de de hükümetin konuyla ilgili adım atmasını sağlamak ve varolan deniz zenginliklerini korumak için bir imza kampanyası da başlatıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler