BM Kıbrıs danışmanı Atina'da

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer Atina'ya gitti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bokoyanni ile bir araya gelen Downer, yaptığı açıklamada Kıbrıs'ta başlayan müzakerelerin çözümle sonuçlanmasını umut ettiğini söyledi. Downer Atina'daki temaslarını tamamladıktan sonra Türkiye'ye gelecek.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 13:10
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Kıbrıs'ta başlayan müzakerelerin çözümle sonuçlanmasını umut ettiğini söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Downer, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile bir araya geldi.
Görüşmeden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta müzakerelerin henüz başladığına dikkati çeken Downer, "Müzakerelerin henüz başındayız. Kuşkusuz tarafların görüşleri arasında farklılıklar var. Zaten müzakereler de bunun için yapılıyor. Bu farklar, müzakerelerin başında değil de sonunda olursa o zaman sorun var demektir. Müzakere sürecinde tarafların arasındaki görüş farklılıkları üzerinde uzlaşma sağlayarak çözüme varmayı umut ediyoruz" dedi.

Gazetecilerin, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın garantörlük müessesesinin sona ermesi gerektiği görüşüne ilişkin sorularını da yanıtlayan Downer, şunları söyledi:
"Bu, sayın Hristofyas'ın ve hükümetinin görüşüdür. Kıbrıs Türk tarafının bu konudaki görüşü ise farklıdır. Bunlar, müzakere edilmesi gereken konulardır."

Bakoyanni'nin Kıbrıs müzakereleri konusundaki görüşlerini ilgiyle dinlediğini, Başbakan Kostas Karamanlis ve diğer yetkililerle de temasları olacağını belirten Downer, "Buraya konuşmaya gelmedim. Temaslarımın amacı, dinlemek ve deneyimlerden faydalanmaktır. Atina'dan sonra Ankara'yı ziyaret edeceğim. Orada da Türkiye'nin görüşlerini alacağım. Bu, misyonumun bu aşamasında benim için büyük önem taşıyor" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler