Fatih Camisi'nde İsrail'i protesto gösterisi

Cuma namazını Fatih Camisi'nde kılan bir grup, ''Dünya Kudüs Günü'' dolayısıyla düzenlediği gösteride İsrail'i protesto etti.

Yayınlanma: 18.09.2009 - 13:28
Abone Ol google-news

Fatih Camisi'nde kıldıkları cuma namazının ardından avluda toplanan ve aralarında kadın ile çocukların da bulunduğu bir grup, Hamas, El-Fetih ve Hizbullah bayrakları taşıyarak ve pankartlar açarak İsrail aleyhine sloganlar attı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteride bir konuşma yapan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Kudüs davasının ''tüm Müslümanlar'ın, inanan insanların davası'' olduğunu ifade ederek, ''Çözüm örnek bir çözüm olmalı. Kudüs davasını adaletin, hürriyettin, özgürlüğün ana gündem malzemesi olarak görmeliyiz. Sadece 'La ilahe' demeyeceğiz, 'La ilahe illallah' diyeceğiz. Kudüs davasını kendi davamız bileceğiz'' dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın kapılarının İsrail askerleri tarafından tahrip edildiğini belirterek, ''Mescid-i Aksa'nın kapılarında ve çevresinde çökmeler meydana gelmektedir. İsrail, Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışmaktadır. Mescid'in yıkılmaması için gerekirse kendimizi siper edeceğiz'' şeklinde konuştu. Gösteri, yapılan duanın ardından sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon