'Kazaya davetiye'

Eğitim Sen, 20 yıllık araçların öğrenci servisi yapılmasına ilişkin verilen izni değerlendirdi. Eğitim Sen, verilen iznin yeni kazalara davetiye çıkardığını belirtti.

Yayınlanma: 19.09.2009 - 08:37
Abone Ol google-news

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, ''Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği''nde yapılan değişiklikle, ''Hükümetin hurda olarak nitelendirdiği araçların öğrenci servisi olarak kullanılabilmesinin'' önünün açıldığı belirtildi.

Yapılan değişiklikten önce okul servis araçlarının 12 yaşından büyük olmaması şartı bulunduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bu sınırın 20 yıla çıkarılmış olması, ülkemizde insan hayatına verilen değerin bir kez daha görülmesi açısından ibret veridir. Eskimiş okul servis araçlarıyla okul yolunda yaşanan kazalar ve onlarca öğrencinin hayatını kaybetmesi gerçeği hafızalarımızdaki yerini korurken böylesine anlaşılması güç bir değişiklik yapılması dikkat çekicidir. AKP Hükümetinin ekonomik kriz tedbirleri arasında yer alan ve hurda olarak kabul edileceğini açıkladığı 20 yıllık araçlarla öğrencilerin taşınmasına izin verilmesi, açıkça yeni kazalara davetiye çıkarmak anlamına gelmektedir.''

Açıklamada, öğrencilere yardımcı olması için araçta bulundurulması zorunlu personelin yaş sınırının 22'den 20'ye indirilmesi ve ilköğretim mezunu olmasının yeterli sayılmasına ilişkin değişiklik de eleştirildi. Yeterli eğitimi olmayan kişilerin okul servislerinde çocuklara refakat etmesinin pek çok sorunu beraberinde getireceği vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler