Bulgaristan'da orman yangını

Bulgaristan'da Rila dağında 5 gün önce başlayan orman yangını hâlâ kontrol altına alınamadı. Yangında Rila ulusal parkının, 30 hektarı orman olmak üzere 140 hektarlık bölümü tamamen yandı. Devlet Bakanı Emel Ethem, yangının söndürülmesi için Avrupa Birliği ve komşu ülkelere de yardım çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 15:13
Abone Ol google-news

Bulgaristan'da Rila dağındaki ulusal park alanında 5 gün önce başlayan ve çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, kontrol altına alınamıyor. Rila ulusal parkının, 30 hektarı orman olmak üzere 140 hektarlık bölümü tamamen yandı. Rüzgarın da etkisiyle giderek genişleyen yangının kontrol altına alınması için 300'den fazla itfaiye ve sivil savunma görevlisi aralıksız çalışıyor.

Yangının kontrol altına alınması çalışmalarına Fransa'dan bu sabah gelen üç yangın söndürme uçağı da katıldı. Başbakan Yardımcısı ve sanayi kazaları ve doğal felaketlerden sorumlu Devlet Bakanı Emel Ethem, yangının söndürülmesi için ellerindeki tüm imkanların seferber edildiğini belirtirken, Avrupa Birliği ve komşu ülkelere de yardım çağrısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler