Başbakan yine Doğan'a yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının açılışını nedeniyle Gaziantep'te düzenlenen törende de Aydın Doğan'a yüklendi. Erdoğan, "Bu çark bu zamana kadar böyle yürüdü ama bundan sonra böyle götüremeyecekler" dedi.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 15:10
Abone Ol google-news

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılının açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve AKP Gaziantep milletvekillerinin katıldığı törenle yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışda yine Aydın Doğan'a yüklendi. Erdoğan, “Sıkılmadan utanmadan bu çalışmaları yapan iktidarı yolsuzlukla suçlayan medya gurubu acaba benim belediye başkanımla oturup konuştu mu? Hayır. Çünkü onların mantığında, onların anlayışında iftira var. Bu çark bu zamana kadar böyle yürüdü ama bundan sonra böyle götüremeyecekler” dedi.

Erdoğan, “Sıkılmadan utanmadan bu çalışmaları yapan iktidarı yolsuzlukla suçlayan medya gurubu acaba benim belediye başkanımla oturup konuştu mu, ondan bilginin gerçeğini almış mı? Hayır. Çünkü onların mantığında, onların anlayışında iftira var. Tutmazsa izi kalır mantığı yatıyor. Bu çark bu zamana kadar böyle yürüdü ama bundan sonra böyle götüremeyecekler. Bu kervanı götürdünüz ama bundan sonra götüremeyeceksiniz” dedi. Son dönemde yapılan eğitim çalışmalarına işaret eden Erdoğan, öğretmenlerin Güneydoğu ve Doğu Bölgelerinde rahat ikame edebilmeleri için lojman çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Erdoğan, “2008-2009 Eğitim- Öğretim Yılına girerken bütün velilerimiz, yavrularının aydınlık yarınlar için çok daha farklı imkanlarda altyapı zenginliklerine kavuşmalarını bekliyorlar. Biz de çalışmalarımıza ağırlık vermiş durumdayız” diye konuştu.

“Ayşem ve Mehmet'im olanaklardan istifade edecek"

Okulların teknolojik altyapısının oluşturulduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Hans, George, Helga bundan istifade ediyorsa, benim Ayşem Mehmet’im de istifade edecektir” diye konuştu. Kafkasya’da bölgesel anlaşmalarda Türkiye’nin aktif rol oynadığını kaydeden Erdoğan, bu durumun bir ilk olduğunu söyleyerek Türkiye’nin daha önce bu anlamda rol almadığını ifade etti. Erdoğan, “Türkiye artık büyüyor, gelişiyor.2002’de okul öncesi okullaşma oranı yüzde 11 iken, bugün yüzde 29’a çıkarıldı. Yükseköğretimde okullaşma oranı yüzde 27’ydi, bugün yüzde 36’yı aştı. Bugün 8 veya daha fazla dersliği olan bütün okullara bilişim sınıfı, hızlı internet yani ADSL bağlantısı yaptık. Öğrencilerimizin yüzde 95’i bunlardan yararlanabiliyor. Hans, George, Helga bundan istifade ediyorsa, benim Ayşem Mehmet’im de istifade edecektir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler