Deprem korkusu eğitimi aksattı

Yeni eğitim ve öğretim yılı başladı, ancak okulların deprem yönetmeliğine uygunluğu hala tartışma konusu. İzmir'in Tire ilçesindeki bazı okulların standartlarının deprem yönetmeliğine uymadığı ve bu okullarda eğitime başlanmayacağı kararı üzerine, öğrencilerin sınıflara yerleştirilmelerinde sıkıntı yaşandı.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 15:03
Abone Ol google-news

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan depreme karşı dayanıklı olmayan okul binalarına öğrencilerin alınmadığını açıkladı. Aydoğan'ın yayımladığı listede yer alan Merkez Menderes, Cumhuriyet ve Fatih İlköğretim okullarının öğrencileri, ilk gün sınıflara geç alındılar.

Öğrencilerin çoğu, yeni okullarındaki sınıflarını bulmakta güçlük çekerken, daha önce Kurtuluş İlköğretim Okulunda ikili eğitim sisteminde okuyacakları açıklanan Merkez Menderes İlköğretim Okulu öğrencileri de okula alınmadılar.

Bunun üzerine öğrenci velileri, çocuklarıyla beraber İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek yetkililerden yardım istediler.

Kapının önünde yaklaşık bir saat bekleyen öğrenci velileri ve öğrenciler, burada alkışlı protesto eyleminde bulundu.

Osman Karabuğday (34) isimli öğrenci velisi ''Daha önce bize okulumuzun deprem yönetmeliğine uymadığı ve çürük çıktığı bildirildi. Yöneticilerimiz ise okulumuzun taşınarak Kurtuluş İlköğretim Okulunda ikili sisteme göre eğitim verileceğini söylediler. Cuma günü itibarıyla bir problem yoktu. Sabah çocuğumuzu yeni okuluna götürdüğümüzde bizim gibi Merkez Menderes'ten gelen hiçbir öğrencinin içeriye alınmadığını gördük. Yetkililerden bu sorunu çözmelerini ve bizlere yardım etmelerini istiyoruz. Çok mağduruz.'' dedi.

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer ise sorunun mümkün olan en kısa sürede çözüleceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler