Yalçındağ, Rehn ile görüştü

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn'le bir araya gelerek, muhalefet ve iktidar partilerinin AB'ye üyelik sürecinde birarada hareket etmeleri gerektiği konusunda fikir alış verişinde bulundu. İkili, Gürcistan konusunda da ortak bir tavra ihtiyaç duyulduğuna dikkat çektiler.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 16:07
Abone Ol google-news

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Yalçındağ, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn ile 1 saatlik görüşmenin ardından bir açıklama yaptı. Yalçındağ, Rehn'le muhalefet partileri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, ''muhalefet partilerini de AB konusunda mobilize etmemiz lazım. Hatırlarsanız birkaç sene önce AB konusunda neredeyse bir milli seferberlik ruhu içinde hareket etmiştik. Muhalefeti, iktidarı, kamuoyu, genci, yaşlısı herkesle beraber yine AB konusunda o ruhu ve heyecanı yakalayabilmek... Bunun için ne yapabileceğimizi konuştuk'' dedi.
Yalçındağ, görüşmede, Rehn'in Gürcistan'daki son gelişmeler nedeniyle Türkiye'nin stratejik önemine bir kez daha vurgu yapıldığını belirterek, AB ve Türkiye'nin ortak bir çalışma içinde olmaları gerektiği üzerinde durduğunu aktardı.
Yalçındağ, görüşmede ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyareti, anayasa değişikliği, bölgesel kalkınma, küresel ekonomik gelişmeler ve enerji konularını ele aldıklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler