Oğul Erdoğan 'ızgara' işine girdi

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, 2 ortağıyla birlikte 300 bin TL sermayeli 'Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu.

Yayınlanma: 20.09.2009 - 10:45
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın küçük oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, “ekonomik krizin fırsata çevrilmesini” öneren babasının sözünü tutup, 21 günlük “bedelli askerlik” hizmetini tamamladıktan bir ay sonra “ızgaracılık” işine soyundu. Bilal Erdoğan’ın, 2 ortağıyla birlikte gıda ve turizm alanında faaliyet göstermek üzere 300 bin lira sermayeli “Doruk Izgara Ticaret Limited Şirketi”ni kurduğu ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta içinde düzenlediği basın toplantısında “Başbakan’ın yakın çevresi krizi fırsata çevirdi. Başbakan’ın bir çocuğu fastfood işine girdi. Gıda işinde iyi para var herhalde. Izgara işine girdi” diyerek “ipucunu” verdiği Bilal Erdoğan’ın yeni şirket ortaklığının belgelerine Cumhuriyet ulaştı. Buna göre, Dünya Bankası’ndaki görevine “askerlik arası” veren Erdoğan’ın küçük oğlu Bilal Erdoğan, askerlik dönüşünde Türkiye’de boş durmayıp yeni bir “atılım” yaptı.

Türkiye’de ekonomik kriz nedeniyle çok sayıda şirket kapanırken, oğul Erdoğan, “gıda ve turizm” sektörüne girdi. Erdoğan 2 ortağıyla birlikte “Doruk Izgara Gıda Limited Şirketi”ni kurdu. Bilal Erdoğan’nın kozmetik alanında faaliyet gösteren Maye Dış Ticaret Şirketi’ndeki ortakları olan Mustafa Esenkal ve Ali Bahadır Yeşil ile birlikte kurduğu şirketin kuruluş sözleşmesi 2 Eylül 2009 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı. 300 bin TL sermayeli şirkete, Bilal Erdoğan 120 bin TL, Mustafa Esenkal 120 bin TL ve Ali Bahadır Yeşil 60 bin TL ile ortak oldu. İstanbul Sultangazi’de faaliyet göstereceği belirtilen şirketin anasözleşmesinde ise faaliyet alanı oldukça geniş tutuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler