İZBETON işçileri eylemde

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZBETON şirketinde çalışan işçiler, ''toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamaması nedeniyle'', İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

Yayınlanma: 20.09.2009 - 13:39
Abone Ol google-news

Belediye İş Sendikası 6 Nolu Şube Başkanı Adnan Güntay, 19 Mart'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin, sendikanın iyi niyetli çabasına karşın sonuçlanmadığını, 1 Kasım'da greve çıkmaya hazırlandıklarını söyledi.

Belediyenin diğer şirketlerle yaptığı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde benzer sorunlar yaşanmadığını dile getiren Güntay, şöyle konuştu:
''Hakkımızı istiyoruz, eşitlik ve adalet istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ndeki bazı kuruluşlarda ve şirketlerde çalışan işçiler, aileleriyle bayramı kutlarken, İZBETON işçilerinin çocuklarının boyunlarını bükmeye kimsenin hakkı yok. Belediyenin diğer şirketlere verdiği oranda zam istiyoruz, ne eksik, ne de fazla. Seçim sonrasına kaldık diye mi böyle oldu? Seçim öncesinde de kriz ve sıkıntılar vardı. Çifte standart uygulanıyor, çifte standart istemiyoruz.''

Greve çıkmaları durumunda hem İZBETON şirketinin, hem de İzmir halkının mağdur olacağını, kendilerinin de bunu arzu etmediğini belirten Güntay, ''Gelin bu işi masada bitirelim, bizi meydanlara indirmeyin'' diye konuştu.

İşçiler ''Çifte standart istemiyoruz'' diye slogan atarak aileleri ile belediye önünde oturma eylemi yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler