FB 1- Büyükşehir 0

Turkcell Süper Lig'in 6. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında Büyükşehir'i ağırladı...Sarı-lacivertliler, karşılaşmayı 1-0 üstün bitirdi.

Yayınlanma: 20.09.2009 - 18:01
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında maçı 1-0 önde tamamladı.

3. dakikada sağdan ceza alanına gelen topa müdahale etmeye çalışan Volkan Demirel'in elinden kaçırdığı topu, Gökhan Kaba, Zeki'nin önüne çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda, Gökhan Gönül'e çarpan top, rakip takımı mutlak bir golden etti.

12. dakikada Alex'in soldan ceza alanına gönderdiği topa kafayla Dos Santos'un vuruşunda, yükseklik kazanan meşin yuvarlağı kale önünde kaleci Oğuzhan kontrol etti.

18. dakikada hızlı bir şekilde topla sağdan korner çizgisine doğru inen Kazım yerden içeriye ortaladı. Güiza, altı pas çizgisi üstünde meşin yuvarlağa dokunamayınca topu savunma kontrol etti.

20. dakikada Fenerbahçe önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Dos Santos'un pasıyla soldan Alex'in rakip ceza alanına taşıdığı topla oluşan pozisyonda, Güiza'nın kale önünde üst üste iki vuruşunda da top kaleciden döndü. Kaleciden dönen meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

30. dakikada Vederson'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Dos Santos'un vuruşunda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunmasından dönen topu, Kazım tamamlamak istedi, ancak meşin yuvarlak bu kez de savunmadan döndü.

34. dakikada Mehmet Topuz'un düşürülmesiyle ceza alanının yaklaşık 30 metre dışından kazanılan serbest atışı kullanan Vederson, oldukça sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

40. dakikada Dos Santos'un pasıyla ceza alanının hemen önünde topla buluşan Alex'in sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

 

Tribünler boş kaldı

Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinde tribünlerin önemli bölümü boş kaldı.

UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde Kadıköy'de Hollanda'nın Twente takımına karşı alınan yenilginin yanı sıra Şeker Bayramı dolayısıyla bütün tribünlerde boşluklar göze çarptı.

Aykut Kocaman'dan açıklama

Fenerbahçe Kulübü Sportif Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde Twente karşısında alınan yenilginin ardından, medyada haber olarak da yer bulan bazı konulara açıklık getirdi.

Kocaman, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, çalkantılı dönemleri oluşturmayacak sonuçlara ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, ''Hoca bir kağıt parçasını bana verdi diye çok şey söylenildi. Benim oyunculara karşı ültimatomlara kadar geldi iş. Beni üzüyor. Eleştirilerle karşılaşacağız. Özellikle Fenerbahçe'nin içindeyken hepsine hazır olmalıyız. Ama bunun da sınırı olmalı. Benim ültimatom vermem gibi bir şeyim olamaz, olmamalı. Daum işine hakim biri. Yapacağımız iş O'na çalışma alanı açmak. Geçen sezonun izlerini de taşıyoruz'' diye konuştu.


Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında yapılan maçın hakemleri ve takım kadroları şöyle:

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Cemal Bingül

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Bilica, Vederson, Kazım, Cristian, Mehmet Topuz, Dos Santos, Alex, Güiza

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan, Kus, Cesario, Metin, Ekrem, İskender, Sylla, Okan, Zeki, Tum, Gökhan Kaba

Gol: Dk. 34 Vederson (Fenerbahçe)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler