AB Sağlık Bakanlığı toplantısı

Fransa'nın Angers kentinde devam eden kamu sağlığı güvenliği konusunun öncelikle ele alındığı AB Sağlık Bakanlığı toplantısında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Avrupa Birliğinin bulaşıcı hastalıklara karşı gelecekteki mücadeledeki hedeflerinin bölge ve dünya için önemli olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 17:32
Abone Ol google-news

Toplantılarla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ, iki günlük toplantıların öncelikli hedefinin, bulaşıcı hastalıklar ve bunlarla ilgili krizler karşısında neler yapılacağının, alınacak tedbirlerin ve yapılacak işbirliğinin gözden geçirilmesi olduğunu bildirdi.
Türkiye'nin kuş gribiyle ilgili tecrübelerinin önemli olduğunu ve daha önce bunları AB ile tartıştıklarını hatırlatan Akdağ, bu toplantıda da Türkiye'nin tecrübelerini diğer ülkelerle paylaşacağını ifade etti.

Akdağ, AB bakanlarının, krizlerin üstesinden gelebilmek için ortak hedefler ve metotlar geliştirmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.
Fransa'nın sağlık, gençlik ve spordan sorumlu bakanı Roselyne Bachelot-Nanquin'in ev sahipliğini yaptığı toplantılar yarın sona erecek.

Bakanlar, özellikle geçen yıllarda ortaya çıkan, geniş bölgeye kısa zamanda yayılma tehlikesi bulunan kuş gribi gibi salgın hastalıklara karşı alınacak önlemleri tartışacak.
Fransa ve daha sonra ardı ardına dönem başkanlığını üstlenecek olan Çek Cumhuriyeti ve İsveç'in konuyla ilgili yetkilileri, AB Komisyonunun da desteğiyle, bu alanda 18 ay boyunca yapılacak çalışmalarla ilgili ortak proje yürütmek istiyor. Proje, olası salgınlara karşı yapılacak işbirliğinin somut bir biçimde belirlenmesini hedefliyor.
Toplantılarda, 3-5 Eylülde yine Angers kentinde düzenlenen Avrupa Grip Konferansının sonuçları da değerlendirilecek ve alınacak önemler görüşülecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler