Gökçek'in 'gece timi' iptal

Ankara Anakent Belediye Meclisi, gece yarısından sonra faaliyet gösteren işyerlerini denetlemeye yönelik olarak kurmayı planladığı “gece denetim ekibi” kararını iptal etti. Konunun görüşmeleri sırasında CHP’li ve AKP’li üyeler arasında sert tartışmalar yaşanırken Ankara Belediye Başkanı Gökçek kararı “CHP’nin istismarını engellemek ve yüzlerine çarpmak için iptal ettiklerini” savundu.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 18:51
Abone Ol google-news

Meclis toplantısındaki görüşmeler sırasında Gökçek, Anakent Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fazıl Güleken’in “Kararın oldu bittiye getirilerek alındığı” yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Gökçek, ekip kurulması kararının CHP’li üyelerin de oyuyla alındığını belirterek, “İstemiyorsanız çıkın dışarı” dedi. Bunun üzerine Güleken, “Oldu bittiye getirmenin ve gündem maddelerinin apar topar geçirilmesini” sadece bu konu için değil, genel anlamda kullandığını ifade etti.

Gökçek, daha sonra Belediye Meclis üyelerine internet ve gazetelerden derlediği Çankaya Belediyesi’nin adının karıştığını ileri sürdüğü “saldırı, dayak, yaralama” olaylarına ilişkin haberleri tek tek okumaya başladı. CHP’li üyeler, bu tür haberlerin gündeme getirilmesine tepki gösterdi. Güleken ve CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak’ın ayağa kalkarak, “Burası kabadayı yeri değil. Şovu ile baş başa kalsın” demeleri üzerine, CHP’li üyelerin tamamı toplantıyı terk etti.

CHP’liler toplantıdan çıktıktan sonra “gece denetim ekibi” konusu yeniden Meclis gündem maddeleri arasına önerge olarak alındı. Meclis, gece yarısından sonra faaliyet gösteren işyerlerini “sağlık, gürültü, yangın ve işyerlerinin çalışma saatlerinin denetimine” yönelik 11 Haziran 2008 tarihinde oybirliğiyle aldığı kararı iptal etti. Meclise “CHP grubunun halka yalan beyanda bulunmaktan dolayı kınanmasını” içeren önergeyi onaylatan Gökçek toplantı sonunda “Kararı, CHP’nin istismarını engellemek ve yüzlerine çarpmak için iptal ettik” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler