LastFm ve MySpace yasağı kalktı

Geçtiğimiz günlerde kapatılan milyonlarca kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri olan Myspace ve müzik dinleyenlerin, dinledikleri parçaların listelerini paylaşabildikleri LastFM yeniden açıldı.

Yayınlanma: 22.09.2009 - 13:26
Abone Ol google-news

YouTube'un ardından geçtiğimiz günlerde kapanan MySpace ve LastFM yeniden açıldı. Yasağın ilk günlerinde Ntvmsnbc'ye konuşan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Doç, Dr. Yaman Akdeniz, MySpace, LastFM'ye uygulanan erişim engelinin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun Ek-4 maddesi uyarınca yapılmış olabileceğini belirterek Şeker Bayramı tatil süresince herhangi bir resmi işlem yapılamayacağı için sözkonusu sitelerin erişim engelini kaldırmaya yönelik girişimler olduğunu, bayram ertesine kalacağını belirtmişti.

Telif haklarıyla ilgili işlemlerin bu ek maddeye dayandırıldığını ifade eden Akdeniz, olası bir ihlal şikayeti ertesinde ilgili siteye önce uyarıda bulunulduğunu, izleyen 3 gün içinde bir düzeltme yapılmadığında da erişim engelleme yaptırımının devreye girdiğini söylemişti.


İşte o uyarı

Dünyanın en büyük sosyal ağları arasında yer alan bu sitelere Türkiye'den girmek isteyenleri "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. T.C. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 26.06.2009 tarih ve 2009/45 sayılı kararı gereği erişime kapanmıştır." yazısı karşılaşmıştı.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler