Beste yarışması

Teknolojiyle buluşan yaratıcı ve özgün eserler, on beşinci kez TBD - Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışmasında buluşuyor. "Bilişim 08" kapsamında gerçekleştirilen yarışma amatör-profesyonel tüm bestecilere açık olacak. Yarışmaya katılmak isteyen besteciler için son tarih; 17 Ekim.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 07:39
Abone Ol google-news

Attila Özdemiroğlu'nun başkanlığında Garo Mafyan, İzzet Öz, Borga Parlar, Hakan Özer, Sedat Ergin, Şeref Oğuz, Faruk Eczacıbaşı ve Emrehan Halıcı gibi müzik ve teknoloji dünyasının duayenlerinden oluşan jüri üyeleri bu yıl da heyecan ve titizlikle yepyeni eserleri değerlendirmek için biraraya geliyor. Yarışmacı adayları eserlerini 17 Ekim'e kadar internet üzerinden teslim edebilecek.

Jüri, finale kalan yarışmacıları izleyiciler önünde değerlendirecek. Yarışmaya katılacak eserlerin enstrümantal olması, süresinin 3-4 dakika arasında kalması ve canlı enstrüman kullanılması gibi koşullar dikkat edilecek hususlar arasında.

İlk değerlendirmeden sonra finale kalan 10 yarışmacı, jürinin izleyiciler önünde yapacağı değerlendirme için canlı performans sergileyecek. 19-21 Kasım 2008 tarihlerinde BİLİŞİM '08 25. Ulusal Bilişim Kurultayı kapsamında izleyici ve jüri önünde gerçekleştirilecek final performanslarından sonra ödül töreni yapılacak. Etkinlik Ankara Sheraton Otelinde gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin gelenekselleşmiş önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olan TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması; geride bıraktığı on beş yılda değişik türlerde bestelenmiş binlerce çalışmayı değerlendirmiş; yüksek nitelikli eserlerin yanısıra, yetenekli ve yaratıcı müzisyenlerin de sanat hayatına katılmasında önemli bir fırsat oluşturmuştur. TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışmasına katılmış pek çok müzisyen bugün yurt içinde ve dışında müzik endüstrisi için çok önemli projelere imza atıyor, birbirinden güzel bestelerle teknoloji ve müzik dünyasında ilgi ve beğeni topluyorlar.

Yarışma; on beşinci yılında da, bilim, teknoloji ve sanat dostlarının her türlü kalıp ve kaygıdan uzak, özgürce ürettikleri eserlerini beklemeye devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler