'Grubun kadar konuş yaklaşımı'

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın anayasa ve bazı yasalarda değişiklik için sadece TBMM'de grubu bulunan partilere uzlaşma çağrısı yapmasını eksiklik olarak gördüğünü belirterek, ''Benim bağlı olduğum tek grup, A Rh kan grubudur'' dedi.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 08:12
Abone Ol google-news

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, geçen hafta siyasi parti liderlerine, anayasa ve yasalarda değişikliğe gidilmesi için uzlaşma komisyonu kurulması çağrısında bulunduğunu anımsattı.

Toptan'ın, bu çağrısı için sadece TBMM'de grubu bulunan milletvekillerine mektup gönderdiğine işaret eden Uras, kendisine mektup gönderilmemesini eleştirdi.
Uras, mektubun sadece grubu bulunan partilere gönderilmesine esprili bir şekilde karşılık vererek, ''Benim bağlı olduğum tek grup, A Rh kan grubudur'' dedi.

''Grubun kadar konuş yaklaşımı"

Sadece grubu bulunan partilere mektup gönderilmesini ''eksiklik olarak'' gördüğünü kaydeden Uras, siyasetin grup merkezli değil, milletvekili bazında yapılması gerektiğini ifade etti.
Uras, ''grubun kadar görüş'' yaklaşımını doğru bulmadığını dile getirerek, yapılması düşünülen yasal düzenlemelerle ilgili kendilerinin de çalışması bulunduğunu söyledi.

"Toptan ile görüşeceğim"

Uras, Meclis açıldığında, ''darbe ve muhtıra gibi demokrasi dışı girişimlerin belirlenmesine'' yönelik verdiği Meclis araştırması önergesi için girişimde bulunacağını söyledi. Bu konuda Meclis Başkanı Köksal Toptan ile görüşeceğini belirten Uras, Toptan'ın inisiyatif almasını isteyeceğini bildirdi. Uras, Toptan'a, konunun aciliyeti olduğunu ileteceğini ve önergenin, gündemin 138. sırasından öne çekilmesini isteyeceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler