İngiliz çocuklardan İstiklal Marşı

Aydın'ın Didim ilçesine yerleşen İngiliz uyruklu ailelerin çocukları, okulun ilk gününde İstiklal Marşı ve Öğrenci Andını okudu. ''Ne mutlu Türküm diyene'' diyerek andı bitiren öğrenciler, daha sonra Türk arkadaşlarıyla sınıfları doldurdu.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 08:25
Abone Ol google-news

Didim Valiler İlköğretim Okulu'nda eğitime başlayan ve çeşitli sınıflara dağıtılan 38 İngiliz çocuk, okulun ilk gününde İstiklal Marşı ve Öğrenci Andını okudu. Törende Davis Bradley (11), Türk arkadaşıyla göndere Türk bayrağı çekti. Bradley, büyüyünce emlakçı olmak istediğini söyledi. İlköğretim Haftası nedeniyle okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine ve Kaymakam Ali Katırcı'ya çiçek veren Paige Clarke, Türk okulunda okumaktan büyük mutluluk duyduğunu, okulda Türkçesini geliştireceğini söyledi. Clarke, Didim'i çok sevdiğini de ifade etti.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Valiler İlköğretim Okulunun ilçe merkezinde olduğunu, bu nedenle ilçede yaşayan İngilizlerin çocuklarını bu okula gönderdiğini söyledi. Okulda değişik sınıflarda 38 İngiliz öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Katırcı, bütün öğrencilerin Türkçe eğitim aldığını, daha önceki yıllarda okula gelen İngiliz çocukların çok güzel Türkçe öğrendiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler