MEB'de cemaat iddiası mecliste

İzmir'in Bayındır İlçesindeki Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi'ne, 2008 OKS Kılavuzu'nda 20 öğrencinin yatılı alınacağının açıklanmasına rağmen, 12 öğrencinin yer kalmadığı gerekçesiyle, okul idaresince bir cemaate ait olduğu öne sürülen öğrenci yurduna yönlendirildikleri iddiası meclise taşındı.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 08:36
Abone Ol google-news

İzmir’in Bayındır İlçesinde bulunan Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi’ne, 2008 OKS Yerleştirme Kılavuzu’nda 20 öğrencinin yatılı alınacağı açıklanmasına karşın, 12 öğrencinin yer kalmadığı gerekçesiyle okul idaresince bir cemaate ait olduğu öne sürülen özel öğrenci yurduna yönlendirildikleri iddiası eğitim camiasını karıştırdı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlaması istemiyle bir sonu önergesi verdi. İnce, İzmir’in Bayındır İlçesinde bulunan Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi’nin 2008 OKS Yerleştirme Kılavuzu’nda kontenjanı 40 olarak belirlendiğini, 20 öğrenci içinde yatılı kontenjanı belirlenmesine rağmen tercihler sonrasında 8 öğrencinin pansiyonda kalacağı, 12 öğrencinin ise okul idaresince, “Ankara’dan talep ettik, yer açılmadı” denilerek bir cemaate ait olduğu öne sürülen bir özel öğrenci yurduna yönlendirildikleri iddiasının bulunduğunu anlattı. İnce, iddiaların doğru olup olmadığının Bakan Çelik tarafından yanıtlanmasını isterken;“Bu okulun pansiyonunda 8 kişilik yer olmasına karşın yerleştirme kılavuzunda pansiyonda kalabilecek öğrenci sayısı neden 20 olarak açıklanmıştır? Bu tür yanlışların öğrencileri cemaat ve tarikatların kucağına itmek amacıyla bakanlığınızca bilinçli olarak yapıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? Tercihlerini pansiyonlu diye yapan öğrencilerin okulun pansiyonunda kalmaları için bir girişimde bulunacak mısınız?” sorularına yanıt istedi.

İnce, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı hatanın sorumluluğunu kimin üstleneceğini sorarken, öğrencilerin okulun pansiyonunda kalamamaları halinde yapacakları masrafı kimin üsteleneceğinin de açıklanmasını istedi. İnce, “Kılavuzda bulunmasına rağmen gerçekte var olmayan yurt imkanının sorumluları hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler