Zerdari yemin etti

Pakistan'ın umudu olarak görülen fakat düzenlenen bir suikast sonucu hayatını kaybeden Benazir Butto'nun eşi Asıf Ali Zerdari, devlet başkanlığı sarayında yapılan törenle yemin etti. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve diplomat törene katıldı.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 09:05
Abone Ol google-news

Benazir Butto ile 1987'de evlenen Asıf Ali Zerdari, eşinin 27 Aralıkta öldürülmesinden sonra partinin lideri oldu.

Yolsuzluk suçlamaları yüzünden eşi Butto'nun iki kez başbakanlıktan ayrılmak zorunda kaldığı Zerdari, ilk kez 1990'da ilk Butto hükümetinin dağılmasıyla hapse girdi. Zerdari, 1993'te serbest bırakıldı ve bir İngiliz iş adamından tehditle milyonlarca dolar almaya çalışmanın da aralarında bulunduğu bir dizi suçtan beraat etti.

Zerdari, yolsuzluk ve Karaçi'de vurularak öldürülen Butto'nun kardeşi Murtaza'ya yapılan saldırıda rolü olduğu suçlamasıyla 1996'da ikinci kez girdiği hapisten 2004'te çıkınca Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan ailesinin yanına gitti.

Pervez Müşerref, geçen yıl Butto, Zerdari ve diğer PHP liderlerinin ülkeye dönmesi için af çıkarmıştı.
Zerdari'nin, Butto'dan iki kız ve bir erkek çocuğu bulunuyor.

Zerdari, iktidardaki Pakistan Halk Partisi (PHP) tarafından 18 Ağustosta istifa eden Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in yerine aday gösterilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler