Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi Obama ve Erdoğan'ın korumaları arasında yaşanan gerginliği 'Koruma skandalı' başlığıyla okurların aktarıyor. Hürriyet ise, Eşcinsel ilişki görüntüleri ortaya çıktığı için hakkında soruşturma açılan ve istifa etmek zorunda kalan iki emniyet müdürünün durumu manşetine taşıyor.

Yayınlanma: 24.09.2009 - 06:34
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Koruma skandalı


BM Genel Kurulu ve G20 zirvesi çerçevesinde New York’ta bulunan Başbakan Erdoğan’ın temaslarına, ABD Başkanı Obama’nın Amerikan gizli servisine bağlı korumalarıyla yaşanan ve itiş kakışa varan tartışma damgasını vurdu. Arbede sırasında Erdoğan’ın Amerikalı korumanın elini tutarak ittiği iddia edildi. ANKA ve AA’nın haberlerine göre, skandal üzerine Erdoğan, Clinton Küresel Girişimi’nde yapacağı konuşmayı iptal etti.

Başbakanlık kaynakları, olayın Erdoğan’ı korumakla görevli ABD gizli servis elemanları ile Obama’nın korumaları arasındaki iletişimsizlik nedeniyle yaşandığını açıkladı. Amerikan Gizli Servisi sözcüsü ise, Türk heyetini kastederek “Kafası karışan bir yabancı delegasyon, Obama’nın kullanması için hazırlanan çadıra girmeye kalktı. Sözlü yönergeleri de anlamadılar ve fiziksel olarak engellendiler” dedi.



HÜRRİYET

Gay polis tartışması


Eşcinsel ilişki görüntüleri ortaya çıktığı için hakkında soruşturma açılan ve istifa etmek zorunda kalan iki emniyet müdürünün durumu "gay'lerin polis olup olmayacağı" sorusunu gündeme getirdi.



MİLLİYET

393 liseli ortada kaldı


İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Topkapı Sarayı'nın bahçesindeki İbrahim Müteferrika Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin boşaltılacağını okulların açılmasına 10 gün kala duyurunca öğrenciler ortada kaldı.



RADİKAL

Çember daralıyor


Münevver Karabulut cinayetinin suç ortakları ve zanlı Cem Garipoğlu'nu kimin sakladığını araştıran İstanbul polisi, beş kişiyi daha gözaltına aldı.


AKŞAM

3 derin şüphe

 
Cem G.'nin adalete teslim edilmesinin ardından, İstanbul Emniyeti şimdi Engin Temel cinayetine odaklandı. Polisin üzerinde yoğunlaştığı 3 ihtimal var...


POSTA

Korumalara 'one minute'

Obama'nın korumaları New York'ta Başbakan Erdoğan'ı 'güvenlik' gerekçesiyle otelden içeri sokmak istemeyince olay çıktı. Erdoğan'ın korumaları ile Obama'nın korumaları birbirine girdi.


VATAN

Muhalefetten Başbuğ'a tepki


Genelkurmay Başkanı'nın açılımla ilgili açıklamaları hem CHP hem MHP'de 'siyasete müdehale' olarak yorumlandı.


HABER TÜRK

Osmanlı tahtının vârisi artık yok


Abdülhamid'in torunu Şehzade Osman Ertuğrul Efendi, dün gece İstanbul'da vefat etti.



BİRGÜN

BU çocuklar için ders zili çalmıyor


Milyonlarca öğrenci sevinçle okullarına koşacak. Ya işsizlik, açlık ve yoksulluk içinde yaşayan ailelerin çocukları?



SABAH

Arka bahçe operasyonu


Cem Garipoğlu'nun kaçırılması ve saklanmasına yardımcı oldukları kuşkusuyla 5 kişi gözaltına alındı.



Tercüman

Ders sancılı başladı


15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen ders başı yaptı, 32 ilde "Zorunlu okul öncesi eğitim" başladı. 150 bin öğretmen ve 125 bin derslik açığının yanısıra, ekonomik güçlüklerle eğitim yılına sıkıntılı girildi.


YENİ ŞAFAK

Babaya arka bahçe sorgusu


Münevver'in katil zanlısı Cem'i adalete teslim eden polis, 197 günlük firara yardım edenlerin peşine düştü. Tutuklu baba da yeniden sorgulanacak.


ZAMAN

Onları okula anneleri değil öğretmenleri götürüyor 

 
Yaklaşık 11 milyon ilköğretim öğrencisi için ders zili bugün çalıyor. Günler öncesinden heyecanlı bir bekleyişin içine giren çocuklar, anne-babasıyla okul alışverişine çıktı. Çantalar beğenildi, önlükler alındı, defterler kaplandı. İstanbul'da okulöncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin velileri ilk kez çocuklarıyla birlikte ders başı yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler