Polonyalı gazeteciler serbest

Rus güçlerinin Güney Osetya bölgesinden geri çekilmesiyle ilgili olarak haber yapmak isteyen 2 polonyalı gazeteci Rus güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. 2 Polonyalı gazetecinin bugün serbest bırakıldığı açıklandı. Gazetecilere karşı iyi davranıldığı, kaba kuvvete başvurulmadığı belirtildi.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 09:51
Abone Ol google-news

Rus güçleri tarafından gözaltına alınan Polonyalı gazetecilerin serbest bırakılmasıyla ilgili haber, gazetecilerin çalıştıkları TVP3 televizyonundan geldi. Gazetecilerin, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Polonya Büyükelçiliğinin arabuluculuğunda serbest bırakıldığını açıklandı.

Polonya'nın Tiflis Büyükelçiliği yetkilisi Maciej Daçovski, Oset polisi olduğunu söyleyen bir birlik tarafından gözaltına alındıktan sonra bölgede faaliyet gösteren Rus birliklerine teslim edilen gazetecilerle şoförlerinin serbest bırakılması için girişimde bulunduklarını açıklamıştı.

Rus güçlerinin bölgeden çekilmesiyle ilgili anlaşmanın uygulanıp uygulanmadığıyla ilgili haber yapmak için Güney Osetya'da bulunan gazeteciler Darius Bohatkieviç ve Marcin Wesolovski ile Gürcü şoförleri dün Karaleti köyü yakınında gözaltına alınmıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler