Ankara'da trafik çöktü

Başkent trafiği, okulların açılmasıyla birlikte "kâbus" haline geldi. Okul ser-visleri ve çocuklarını okullarına araçlarıyla bırakmak isteyen yurttaşların trafiğe katılmasıyla birlikte kentteki trafik yoğunluğu adeta ikiye katlandı. Dikmen, Yenimahalle, Çankaya, Mamak, Eryaman ve Keçiören'den Kızılay'a ve Ulus'a gelmek isteyen yurttaşlar, saatlerce trafikte beklemek zorunda kaldı. Büyükşehir Belediyesi'nin yol yapım çalışmalarının ise sürdüğü gözlemlendi.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 10:07
Abone Ol google-news

İlkokul ve liselerde okuyan öğrenciler için ilk ders zili dün çaldı. Ancak başkent trafiği okulların açıldığı ilk gün, gerek Ankara Anakent Belediyesinin kentin dört bir yanında sürdürdüğü yol yapım çalışmaları nedeniyle, gerekse okul servisleri ve çocuklarını okullarına araçlarıyla bırakmak isteyen yurttaşların trafiğe katılmasıyla birlikte, tam bir çilehaline geldi.

Yıllardır süren metro inşaatlarının da yerinde sayması, özellikle sabah saatlerinde bazı ana güzergâhlardaki trafiğin akışını yavaşlattı. Dikmen, Yenimahalle, Çankaya, Mamak, Eryaman ve Keçiören başta olmak üzere kentin birçok noktasında yığılmalar meydana gelirken, bir yerden bir yere gitmek için saatlerce trafikte bekleyen yurttaşların hayli sinirli olduğu gözlendi.

Öte yandan Anakent Belediyesi tarafından yapılan ve belediyece okullar açılmadan bitirileceği duyurulan ancak bitirilemeyen Konya Yolu üzerindeki Eti Köprüsünün yol yapım çalışmaları, Gimat Köprülü Kavşağı inşaatı ve Demette bulunan cadde de süren alt-üst geçit çalışmaları nedeniyle yurttaşların farklı güzergâhları kullanmak zorunda kalması, kent trafiğini tam bir keşmekeşhaline getirdi.

Başkent kötü örnek olmaya başladı

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şube Başkanı Erdal Kurttaş, şehir planlamasında ve diğer alanlarda uzman meslek insanlarının yıllardır, plansız kent yönetiminin ne tür sonuçlar doğuracağını dile getirdiklerini belirtti.

Kurttaş, Bilim adamları trafikteki bilinçsiz uygulamalarla birlikte okullar açıldığında yoğunluk yaşanacağını, yağmur yağdığında neler olacağını, uygulamaların kentteki araçların sayısını artıracağını ve ulaşımdaki düğüm noktalarda çeşitli kilitlenmelerin yaşanacağını söylediler. Her türlü akıl dışı uygulamaların sonuçlarını akla gelebilecek çözüm önerileriyle birlikte ilettiler. Ancak bilim adamlarının sözü ciddiye alınmadıdedi.

Bilim adamlarının bu yurdun öz evlatları olduğunu kaydeden ve Bu yurdun öz evlatları vazifelerini yerine getirdiler. Vazifelerini yerine getirmeyenler bu kenti yönetenlerdirgörüşünü dile getidi

Kurttaş, yurttaşların bugün Ankarada yaşanan sorunlara karşın şikâyet hakkı kalmadığını, çünkü yurttaşların yıllardır meslek örgütlerinin tüm uyarılarına karşı çıkarak, kenti onlara eziyet haline getiren anlayışa teslim ettiklerini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler