'Ahmedinejad kaçırılabilir'

İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'ın eski şeflerinden, halen bakanlık görevinde bulunan Rafi Eytan, İsrail'in Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanının önüne çıkarmak amacıyla İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı kaçırabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 10:30
Abone Ol google-news

İsrail’de Emeklilerden Sorumlu Bakan Rafi Eytan, Almanya’nın önde gelen haftalık haber dergilerinden Der Spiegel’e verdiği demeçte, “İran Cumhurbaşkanı gibi bir liderin ansızın kendisini Lahey’de bulmasının çok iyi olacağını” söyledi. Eytan röportajda, İsrail’in Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na çıkarmak amacıyla İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı kaçırabileceğini iddia etti.

Eytan, bir süre önce, MOSSAD ajanlarının 1960 yılında eski Nazilerden Adolf Eichmann’ı nasıl kaçırdıklarını ve dönemin ünlü Nazi doktorlarından “ölüm meleği” lakabıyla anılan Yosef Mengele’nin neden yakalanamadığını açıklamıştı.

Eytan röportajda, “MOSSAD hala Nazi savaş suçlularını avlamayı sürdürüyor mu?” sorusuna şöyle cevap verdi: “O dönem bitti. Ama bu tür operasyonların tamamen geçmişe ait bir şey olduğu söylenemez.”

Muhabirin bu ifade ile neyi kastettiğini sorması üzerine Eytan, Nazi savaş suçluları gibi, Ahmedinejad’ın da Adalet Divanı’nın önüne çıkarılmak amacıyla kaçırılmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Bu konuda “ciddi olup olmadığı” sorusuna ise Eytan, “Kesinlikle ciddiyim.” karşılığını verdi ve “Zehir saçan ve başka milletleri mahvetmek isteyenler, bu tür akıbetlerinin olabileceğini beklemek durumundalar.” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler