Irak'ta kolera salgını

Irak'ta görülen kolera salgını yüzünden 4 kişi hayatını kaybetti. Kolera salgınının, temiz olmayan suların kullanımından kaynaklandığı sanılıyor. Ülkede geçen yıl 4 bin kolera vakası tespit edilmiş ve 24 kişi bu hastalıktan ölmüştü. Hastalık daha sonra komşu İran'a da sıçramıştı.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 10:32
Abone Ol google-news

Irak'ta görülen 27 kolera vakasından dördünün ölümle sonuçlandığı belirtildi. Irak Sağlık Bakanlığı Kolerayla Mücadele Dairesi Sözcüsü Dr. İhsan Cafer Ahmed, ülkede son 4 günde 27 kolera vakasına rastladıklarını ve bu vakalardan dördünün ölümle sonuçlandığını ifade etti. Bu vakalardan 20'sinin Bağdat'ın güneyindeki Babil'de, birinin Bağdat'ın güneyindeki Misan ilinde, beşinin Bağdat'ın batısındaki Ebu Garib bölgesinde ve birinin de Bağdat'ın El Emin semtinde görüldüğünü açıklayan Ahmed, "Ne yazık ki ölümle sonuçlanan vakalar oldu. Babil'de iki, Ebu Garib'de bir ve Misan'da bir olmak üzere toplam dört vatandaşımız hayatını kaybetti.Vakalar, daha çok geri kalmış ve altyapının olmadığı kırsal kesimlerde karşımıza çıkıyor" dedi.

Kolera salgınının, temiz olmayan suların kullanımından kaynaklandığı sanılıyor. Son 4 günde ülkede görülen kolera vakalarından 19'unun ölümle sonuçlandığı haberlerinin asılsız olduğunu söyleyen Ahmed, Irak Sağlık Bakanlığı olarak vakaların görüldüğü yerlerde acil önlemler aldıklarını kaydetti. Ahmed, halka klor tabletleri dağıttıklarını ve hastanelerde özel odalar hazırladıklarını belirtti.

Ülkede geçen yıl 4 bin kolera vakası tespit edilmiş ve 24 kişi bu hastalıktan ölmüştü. Hastalık daha sonra komşu İran'a da sıçramıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler